Microsoft Teams-vergaderingen verschijnen in het Startmenu van Windows 11

Microsoft Teams windows

Gaat een vergadering over enkele minuten beginnen? Microsoft Teams zal binnenkort meetingalerts tonen in het Startmenu, van waaruit je rechtstreeks kan deelnemen.

Microsoft test deze functie in de Windows 11 Build die vanaf vandaag beschikbaar is. De functie is handig voor wie veel gebruikt maakt van het vernieuwde Startmenu van Windows 11. Vijf minuten voor de start van de vergadering zal een reminder verschijnen onder Aanbevolen. Door simpelweg op de reminder te klikken, kan je deelnemen aan de vergadering zonder eerst Teams te hoeven openen.

microsoft teams startmenu windows
Bron: Microsoft

De Teams-reminders in het Startmeun zullen initieel enkel verschijnen voor Windows 11 Pro- en Enterprise-gebruikers die in bezit zijn van een Microsoft Entra ID. Gebruikers van de Home-versie lijken dit voorlopig niet te hoeven verwachten. De eerste grote functie-update van Windows 11 zou er wel eens snel kunnen komen: de 24H1-update staat in de lente gepland, met mogelijk eerst nog een Moment 5-update volgende maand.

lees ook

Microsoft Teams komt naar je auto

Foto’s op de pc

Die update zal nog heel wat andere nieuwigheden met zich meebrengen, die Microsoft nog volop aan het uittesten is. Wat nog in de Windows 11 Build zit, is de mogelijkheid om foto’s die je met je smartphone neemt onmiddellijk te bekijken, bewerken en /of delen op je PC. Een notificatie verschijnt dan dat er een foto genomen is met je smartphone. Die functie werkt natuurlijk alleen als je smartphone en pc met elkaar verbonden zijn.

android foto's in windows
Bron: Microsoft

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home