Windows 11 24H1-update komt in april met Wifi 7

Dell bevestigt dat de volgende grote Windows-update, Windows 11 24H1, in april beschikbaar is en onder andere Wifi 7 toevoegt.

De volgende grote Windows-update staat al voor de deur. Vorig jaar zagen we er maar één met het eindejaar, Windows 11 23H2. In 2024 mikt Microsoft al minstens op één grote update met de lancering van Windows 11 24H1 in april. Dat leren we van Dell dat tijdens CES 2024 zijn nieuwe XPS-toestellen aankondigt met Wifi 7 aan boord.

In de productdetails staat namelijk dat Wifi 7 vandaag nog niet beschikbaar is op de toestellen. De hardware is er klaar voor, de software nog niet. Daarvoor moeten we wachten op de nieuwe Windows 11 24H1-update die in april zal verschijnen volgens Dell.

Op het beeld hierboven, een screenshot uit de videopresentatie van de laptopdetails, kan je zien dat de update in april downloadbaar zal zijn. Pas vanaf augustus zullen de laptops uit de fabriek standaard met de Windows 11 24H1-update worden geleverd.

Het is voorlopig niet duidelijk of deze grote update los staat van de kleinere Moment 5-update die volgens geruchten in februari beschikbaar is. Mogelijk wordt deze update gebundeld in de grotere Windows 11 24H1-update, of we krijgen twee updatemomenten dit voorjaar, naast de traditionele kleine updates en security-patches.

Het spreekt voor zich dat Microsoft met de nieuwe update maximaal zal inzetten op AI. De laptopfabrikanten doen dat vandaag al met de aankondiging van nieuwe toestellen en ook Intel en AMD pronken met AI-functies binnen Windows. Aan Microsoft nu om nog meer AI in ons gezicht te gooien tot het een holle term wordt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home