Lenovo lanceert piepkleine Chromebox Micro gericht op interactieve schermen

Lenovo introduceert de Chromebox Micro: een heel klein en dun computertje dat vooral als mediaspeler moet dienen ter ondersteuning van informatie- en reclameschermen.

Lenovo lanceert de Chromebox Micro. Dat is een klein computertje dat vooral bedoeld is als mediaspeler. Lenovo mikt met het ding op schermen in een professionele context, zoals winkels of grote bedrijven. Die digital signage-markt groeit flink aan volgens de pc-fabrikant, die met de Chromebox Micro de oplossing wil aanbieden om de schermen aan te sturen.

De Chromebox Micro is gebouwd om 24/7 aan te staan en tot twee schermen in 4K-resolutie aan te sturen. Daarvoor heeft het ding geen ventilator nodig, wat het dan weer extra geschikt maakt voor ietwat stoffige ruimtes. Het doosje is kleiner dan menig smartphone, en past dus vlot achter de meeste schermen.

Specificaties

Aan connectiviteit geen gebrek: RJ45 (ethernet), audio, USB-C, USB-A en HDMI tekenen present. Lenovo voorziet ook gaatjes voor vijzen. Software van dienst is ChromeOS, en dan specifiek ChromeOS Kisok met Digital Signage Upgrade. Beheer kan van op afstand en op grote schaal: ideaal voor winkelketens of bedrijven met veel satellietkantoren.

Tijd om te concretiseren: wat is de Chromebox Micro precies? Je krijgt een doosje van 16,3 cm x 7,9 cm x 1,97 cm. In dat doosje zit een Intel Jasper Lake Celeron N4500, bijgestaan door 8 GB aan RAM en gekoeld zonder ventilator. De interne opslag is afkomstig van een eMMC met een capaciteit van 32 GB. Beschikbaarheid staat gepland voor volgend jaar in verschillende markten wereldwijd, met een vanafprijs van 219 dollar. Details voor onze regio kennen we nog niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home