Google stopt dit najaar met mobiele Hangouts

In november stopt Google met zijn mobiele chatdienst Hangouts. Aan alle gebruikers wordt momenteel al gevraagd om over te stappen op Google Chat.

Google schrijft Hangouts vanaf november definitief af. De productmanager van Google, Ravi Kanneganti, maakte dit gisteren bekend. “Overstappen naar Google Chat leidt tot nieuwe en betere wegen om te verbinden en samen te werken”, schreef hij.

Om zijn woorden kracht bij te zetten, gaf hij een voorbeeld: “Gebruikers kunnen bijvoorbeeld Docs, Slides of Sheets bewerken met side-by-side editing, wat het eenvoudiger maakt om samen te werken terwijl de conversatie verdergaat.”

Nu al overstappen?

Gebruikers van de mobiele applicatie krijgen via een pop-up de vraag om de overstap naar Google Chat al te maken. Dat is de opvolger van Hangouts die aan Gmail zit gekoppeld. Gebruikers van de Chrome-extensie krijgen eveneens al de vraag naar Chat over te stappen.  

Het gebruikersaantal van Hangouts werden de afgelopen maanden al flink uitgedund. Google Workspace-klanten stapten verplicht over op 22 maart.

De webapplicatie zou beschikbaar blijven tot later dit jaar. “Gebruikers zullen een melding krijgen in het product minstens een maand voordat Hangouts on the web naar Chat on the web wordt doorgestuurd.” Het bedrijf had eigenlijk ambities om Hangouts volledig af te schrijven in de eerste helft van 2022.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home