Google geeft gratis G Suite-gebruikers extra tijd om over te stappen

google g suite

Gebruikers met een historisch gratis G Suite-account moeten dit jaar overschakelen naar een betalend alternatief of kiezen voor een traditioneel Gmail-account.

Begin dit jaar schudde Google iedereen met een gratis G Suite-account brutaal wakker. Vandaag bestaat er geen gratis formule voor G Suite (nu bekend als Google Workspace) maar tussen 2006 en 2012 was dat wel het geval. Wie zich destijds registreerde, kon gebruik blijven maken van de gratis variant, inclusief gebruik van een eigen domeinnaam. Tot de zoekgigant iedereen op de hoogte bracht dat de gratis variant betalend wordt op 1 juli.

Oorspronkelijk had je maar tot 1 mei om over te schakelen naar een alternatief of een betalend Google Workspace-abonnement. Vanaf 1 juli mocht je de eerste betaling verwachten. Die data heeft de zoekgigant nu aangepast en met één maand achteruit geschoven. Nu moet je voor 1 juni kiezen of je een andere formule wil en vanaf 1 augustus volgt je eerste afrekening.

Omdat Google deze gebruikers al meer dan 10 jaar gerust liet, was de verbazing groot dat legacy G Suite verdwijnt. De teleurstelling bij heel wat gebruikers verplichtte Google om een paar dagen na de aankondiging officieel mee te delen dat het aan een alternatief werkt.

Tot op vandaag is nog niet duidelijk wat de zoekgigant hiermee bedoeld. Google spreekt van een ‘no-cost’-optie, zonder extra informatie. Mogelijk bedoelt het hiermee een migratie naar een gratis Gmail-account, zonder behoud van een eigen domeinnaam. Of het dat is en hoe dat in zijn werk zal gaan, is vandaag nog niet duidelijk.

lees ook

Google creëert gratis Workspace-module dat geen Gmail-account vereist

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home