Gratis G Suite-gebruikers kunnen kosteloos Google-diensten blijven gebruiken

google g suite

Google opent binnenkort een wachtlijst waarop gratis G Suite-gebruikers zich kunnen aanmelden om naar de gratis Google Workspace-versie over te stappen.

Wie momenteel nog profiteert van een gratis G Suite-account zal waarschijnlijk al op de hoogte zijn dat Google de gratis versie volledig wil schrappen. Google kondigde onlangs aan deze stap met één maand uit te stellen, maar vanaf 1 augustus zal de eerste aanrekening toch volgen.

Al opent Google dus binnenkort ook een wachtlijst waarop deze gebruikers zich kunnen aanmelden om verder te werken op de kosteloze Google Workspace-versie. De wachtlijst is er momenteel nog niet.

Op zijn supportpagina legt Google uit hoe dat in zijn werkt gaat: “Als u de kosteloze optie wilt gebruiken, moet u vóór 1 juni 2022 uw naam op de wachtlijst zetten in de Google Beheerdersconsole, zodat uw account niet automatisch wordt geüpgraded naar een betaald Google Workspace. Klanten die op de wachtlijst staan, blijven de oude gratis versie van G Suite gebruiken totdat de kosteloze optie beschikbaar is.”

lees ook

Google stopt gratis G Suite-accounts met een eigen domeinnaam

Gratis versie

Groot verschil met G Suite is dat de kosteloze versie van Google Workspace geen mogelijkheid geeft om een Gmail-adres met een eigen domeinnaam te hebben. Verder vervallen enkele mogelijkheden van beheerders, zoals het beheren van verschillende gebruikers. Google Drive en Google Meet zijn wel toegankelijk.

De getroffen gebruikers krijgen van Google de mogelijkheid om de gratis optie van Workspace 60 dagen uit te testen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home