Google Chat werkt vanaf nu samen met Slack en Microsoft Teams 

Mio

Google en Mio werken samen om de interoperabiliteit tussen diverse berichtenplatforms mogelijk te maken.  

In augustus vorig jaar werden de eerste tekenen van de interoperabiliteit van Google Chat met Slack en Teams bekendgemaakt in bètaversie. Nu kondigde Mio in een blogbericht aan dat het de naadloze samenwerking tussen Google Chat en berichtenplatforms waaronder Microsoft Teams en Slack mogelijk maakt. Gebruikers kunnen vanaf nu berichten sturen naar collega’s op diverse platforms. Om de brug te leggen tussen Google Workspace en Microsoft Teams is een Mio-licentie vereist.  

Chat-interoperabiliteit

Heel wat organisaties maken gebruik van diverse communicatieplatforms, die tot op heden nog niet konden communiceren met elkaar. Dit leidde vaak tot gemiste berichten of communicatiesilo’s waardoor heel wat communicatie verloren ging.  

lees ook

Slack AI nu beschikbaar voor alle betalende klanten 

Met Google Chat kun je nu chatten op Slack en Microsoft Teams zonder van app te moeten wisselen. Ook functies zoals het veilig delen van bestanden, bewerken en verwijderen van berichten, emoji’s, GIF’s, reacties en threaded berichten worden op alle platforms ondersteund.  

Mio-licentie

Mio legt de brug tussen Google Workspace en Microsoft 365. Een Mio-licentie is dan ook vereist om de diverse berichtenplatforms met elkaar te laten samenwerken. De samenwerking tussen Google en Mio biedt platformonafhankelijke chatinteroperabiliteit tussen Google Chat en Microsoft Teams, Slack, Webex en Zoom Team chat.  

Hoewel Google deze functie voor iedereen met Workspace heeft opengesteld, werkt het momenteel enkel voor bedrijven met een Workspace-abonnement.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home