Google Chat krijgt een opgefrist nieuw uiterlijk

In navolging van Google Docs, Sheets en Gmail krijgt nu ook Google Chat een nieuw uiterlijk

Google rolt zijn ‘Material Design 3’-systeem nu ook uit naar Google Chat. Het gaat voornamelijk om kleine aanpassingen binnen de volledige interface waaronder ronde knoppen en de toevoeging van voornamelijk blauwe accenten.

Andere aanpassingen vind je voornamelijk terug binnen het overzicht van elk bericht, de nieuwe ‘Topic’-knop en het linkerpaneel waar je de direct chats kan terugvinden en ‘Ruimtes’.

Eerder deze week kondigde Google ook nog een nieuwe chatfunctie aan waar ‘Ruimte’-beheerders kanalen kunnen aanmaken waar enkel aankondigingen worden meegedeeld. Zo kan je alle teamleden op de hoogte houden van nieuws. Extra bonus: alle aankondigingen staan in één kanaal, zodat je niet doorheen chathistorieken moet zoeken naar dat éne puntje.

Het nieuwe uiterlijk van Google Chat is niet baanbrekend, maar brengt het in lijn met de rest van de Google Workspace-applicaties. Zie jij de update nog niet? Het kan tot twee weken duren voor iedereen het kan zien, aangezien de zoekgigant het gespreid uitrolt.

lees ook

Google geeft samenvattingen van chats in Workspace

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home