Google Chat-gebruikers kunnen berichten verzenden naar Teams en Slack

google chat

Google wil de muren tussen communicatieplatformen slopen en test de mogelijkheid om via de eigen Chat-app berichten te verzenden naar de concurrentie.

Zakelijke chatplatformen zoals Google Chat, Microsoft Teams en Slack zijn onmisbaar geworden, zeker in organisatie waar nog hybride wordt gewerkt. Die platformen weigeren echter om met elkaar te spreken en dat kan in organisaties die meerdere platformen gebruiken zorgen voor gemiste berichten, communicatiesilo’s en een frustrerende gebruikservaring. Dat zijn niet onze woorden maar die van Google, en het bedrijf wil daar nu ook iets aan doen.

Tijdens de Google Cloud Next-conferentie regende het aankondigingen voor de Workspace-suite en een daarvan is de integratie van Mio. Met die communicatieplatform kan je de verschillende chatapplicaties aan elkaar koppelen. Google wil dit standaard aanbieden aan al zijn Workspace-gebruikers zodat ze vanuit de ingebouwde Google Chat-app ook berichten kunnen verzenden naar Teams, Slack en andere in principe concurrerende platformen.

Maak je na de verzending nog aanpassingen in het bericht, dan zullen die ook gesynchroniseerd worden naar de andere apps. Google rolt dit eerst uit in bèta en vanaf begin 2024 zal dit in alle betaalde Workspace-pakketten beschikbaar zijn, waar Chat ook standaard mee inbegrepen zit.

AI en stemberichten

De toevoeging van crossplatformcommunicatie is niet het enige nieuws voor Google Chat deze week. Tijdens de Cloud Next-conferentie regende het aankondigingen voor Workspace. Google wil onder meer stemberichten toevoegen aan Chat.

Een vleugje AI mag niet ontbreken en dus wordt ook Duet AI, Google’s versie van Microsoft Copilot, toegevoegd aan het chatplatform om je te helpen zoeken naar berichten en conversaties samen te vatten. Wat Duet AI nog allemaal kan, lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home