Destiny verliest klinkers in Europese rebranding

Telecomprovider Destiny is zijn klinkers kwijt. Het Brusselse bedrijf gaat voortaan als Dstny door het leven en wil zo een duidelijke Europese identiteit neerzetten.

Less is more, dus stoot de Belgische telecomprovider Destiny zijn klinkers af. Onder de noemer Dstny, dat je vermoedelijk nog zoals voordien uitspreekt, wil de organisatie een ééngemaakt Europees front presenteren. Het bedrijf heeft sinds 2015 heel wat overnames achter de rug. Zo nam de organisatie recent Stuart, Ulysse, Fuzer en Escaux over in eigen land, maar ondersteunde het ook zijn Franse uitbreiding met de acquisitie van Alliantel en OpenIP. In Nederland kocht Dstny OZMO Cloud Communications, DSD Business Internet en Motto Communications.

Eenheid en overzicht

De rebranding moet eenheid brengen in het aanbod. CEO Daan De Wever wijst erop dat zijn bedrijf geen allegaartje van bedrijven en technologieën is. “We hebben een duidelijke referentie-architectuur en bewuste technologie-footprint gebouwd”, zegt hij. “We brachten teams met diverse kwaliteiten operationeel samen en bouwden in elk land een sterke commerciële positie uit. Ons go-to-market-model, met diverse partners, serviceproviders en een eigen direct verkoopkanaal, is in alle landen waar we aanwezig zijn vergelijkbaar. Er is nog veel werk, maar tegelijk is er ook al veel geïntegreerd om één toekomstbestendig Europees bedrijf uit te bouwen.”

Een voorbeeld van de unificatie is Dstny for Service Providers, waarin de telecomspecialist het Unified Communications-as-a-Service-platform van het Zweedse Telepo (een andere overname) samenbracht met andere teams en technologieën. De Wever stelt dat zijn bedrijf een sterk technologieframework combineert met een knappe technische ontwikkelingscapaciteit. Het is de bedoeling om de technologie vanuit België in Europa aan de man te brengen en een leidende speler te worden in de grotere Europese markt.

Brede Europese aanwezigheid

Dstny is gespecialiseerd in zakelijke communicatie en bedient zowel kmo’s al enterprises. Het bedrijf implementeert onder andere IP-telefoniesystemen maar voorziet ook cloudinfrastructuur, levert private netwerken en meer. De medeklinkers van Destiny zijn vandaag aanwezig België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Denemarken en het VK. Het bedrijf draaide vorig jaar een jaaromzet van bijna 190 miljoen euro en telt 750 werknemers. Dstny gaat de Lotto-wielerploeg sponsoren om de naamsbekendheid een boost te geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home