Destiny neemt Waalse Ulysse Group over

Coudcommunicatiespecialist Destiny vergroot zijn aanwezigheid in het Franstalige landsgedeelte met de overname van Ulysse Group. Met de acquisitie is zowel het personeels- als klantenbestand van Destiny aan beide kanten van de taalgrens ongeveer even groot.

Destiny koopt Ulysse Group: een internet- en netwerkinfrastructuurspeler uit Bergen. De overname kadert in de strategie van Destiny om zijn aanwezigheid in het Franse landsgedeelte te verhogen. Eerder nam Destiny in Wallonië ook Egatel en Fuzer/Escaux over. Dankzij de acquisitie vergroot Destiny zijn klantenbestand met 350 organisaties, waardoor de voetafdruk van het bedrijf ongeveer even groot wordt langs beide kanten van de taalgrens.

“Met mooie referenties van Ulysse Group zoals Groupe EPC-Familia, Les Editions Dupuis, Murprotec, Delitraiteur, gvotreauto.be en een aantal overheden, spelen we in een hoger marktsegment”, zegt Joachim Lauwers, Managing Director België en Chief Product Officer van Destiny.

Uitbouw capaciteiten in Wallonië

Ulysse Group telt twaalf medewerkers en drie medeaandeelhouders die allemaal aan boord blijven. Zo groeit Destiny tot ongeveer 200 medewerkers. Het bedrijf behoudt tevens de vestiging in Bergen. Dat garandeert de continuïteit voor bestaande klanten en zorgt er in één klap voor dat Destiny nu twee kantoren in Wallonië heeft. Het bedrijf is vandaag al aanwezig in Waver.

De overname geeft Destiny verder toegang tot het Waalse kabel- en glasvezelnetwerk van VOO. Dat biedt het bedrijf de mogelijkheid om meer opties te bieden op het vlak van connectiviteit. Naar Waalse overheidsinstanties toe is Destiny voortaan in staat om gecertifieerde en veilige toegang te voorzien tot het Rijksregister en de Kruispuntbank.

lees ook

Is Destiny volgende Belgische unicorn met huidig momentum rond cloudcommunicatie?

“Als marktleider in cloudcommunicatie biedt het Destiny-portfolio een sterke toegevoegde waarde voor onze klanten in hun transitie naar de cloud”, zegt Gauthier Delfosse van Ulysse Group over de overname.  “Tegelijk kunnen wij de nodige expertise op het vlak van website beheer en ontwikkeling toevoegen aan het Destiny-portfolio.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home