Destiny wordt Belgische marktleider in cloudcommunicatie via overname

Destiny
-

Het Zaventemse telecombedrijf neemt de Waverse sectorgenoten Fuzer en Escaux over, en wordt zo de Belgische marktleider in cloudcommunicatie-oplossingen voor bedrijven.

Fuzer is gespecialiseerd in unified communications, waarbij alle diverse vormen van telecommunicatie binnen een bedrijf worden gecentraliseerdin één platform. Het focust zich op vast-mobiel geconvergeerde oplossingen op maat, en gebruikt daarvoor de oplossingen van moederbedrijf Escaux. Dat ontwikkelt zijn eigen technologie en levert die aan serviceproviders.

Beide bedrijven komen onder de vleugels van Destiny terecht. Fuzer wordt volledig geïntegreerd in Destiny en zal als merknaam verdwijnen, terwijl Escaux een aparte entiteit blijft binnen de grotere Destiny-groep. Alle 50 medewerkers van Fuzer en Escaux samen, worden mee overgenomen en de directie wordt opnieuw aangesteld binnen de Destiny-groep.

“Net als Fuzer geloven we bij Destiny in persoonlijk contact en innovatieve oplossingen op maat”, zegt Joachim Lauwers, Managing Director België van Destiny. “De klanten van Fuzer kunnen er dan ook op vertrouwen dat wij deze aanpak zullen verderzetten. Bovendien krijgen ze nu ook toegang tot het Destiny-cloudplatform en connectiviteits- en security-portfolio. Omgekeerd kunnen wij onze klanten meer keuze en functionaliteiten aanbieden in op maat gemaakte UC- en vast-mobiel geconvergeerde oplossingen.”

Marktleider

Destiny zal zo naar eigen zeggen een nog breder segment van de markt kunnen aanspreken, met oplossingen voor zowel kmo’s als grotere bedrijven. Bovendien  wordt ook de marktaanwezigheid in Brussel en Wallonië dankzij de overname verder uitgebreid.

Na de overname van Belgium Telecom eerder dit jaar, wordt Destiny nu in één klap Belgische marktleider in cloudcommunicatie, met meer dan 150.000 gebruikers. Eerder dit jaar zette Destiny ook al een eerste voet in Nederland, met de overname van Motto Communications.

Financiële details over de overname werden niet bekendgemaakt. Destiny heeft door de overname zijn vooropgestelde omzet voor dit jaar bijgesteld naar 65 miljoen euro. Vorig jaar eindigde het op een omzet van 42 miljoen euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home