Bose lanceert drie nieuwe Quiet Comfort-hoofdtelefoons met immersieve audio

bose quietcomfort ultra headphones
Bron: Bose

De audiospecialist brengt in één klap drie nieuwe hoofdtelefoons onder de QuietComfort-merknaam uit. Ook in de naamgeving van zijn hoofdtelefoons brengt Bose wijzigingen aan.

Bose heeft een hattrick van nieuwe hoofdtelefoons gescoord. In een persbericht kondigt het drie nieuwe modellen, die vanaf deze en volgende maand beschikbaar zullen zijn: de QuietComfort Headphones, de QuietComfort Ultra Headphones en de QuietComfort Ultra Earbuds. Wie het audiomerk al een tijdje volgt, merkt op dat er geen cijfers meer in de productnamen staan: vanaf nu wordt het onderscheid tussen modellen gemaakt door het wel of niet hebben van het woordje Ultra.

Immersieve audio

Wat maakt de Ultra-modellen dan bijzonder? Een nieuwe technologie die Bose Immersive Audio noemt: een 3D-effect in de audio om je volledig onder te dompelen. Dit kan je ook kennen onder de naam Spatial Audio, maar omdat Bose de technologie zelf ontwikkelde plakt het er een andere naam op om uit het vaarwater van Dolby en Apple te blijven.

Immersive Audio heeft wel een invloed op de batterijduur. De Bose QuietComfort Ultra Headphones gaan normaal 24 uur mee, maar dat wordt gereduceerd tot 18 uur als je de modus constant zou inschakelen. Voor de oortjes bedraagt dit zes uur mét en vier uur zonder.

Verder bevatten de Ultra-hoofdtelefoon en -oortjes ook hoofdtracking om je nog meer van de immersieve audio te laten genieten. De sensoren in de oorkleppen volgen de bewegingen van je hoofd om ervoor te zorgen dat de muziek je ‘volgt’ als je je hoofd draait. Met de bewegingsmodus kan je de muziek ook op een bepaald punt ‘vastzetten’.

bose quietcomfort ultra oortjes
Bose QuietComfort Ultra Earbuds. Bron: Bose

Bose krikt verder ook de gesprekskwaliteit van telefoonoproepen op voor de QuietComfort Ultra Earbuds, wat de oortjes geschikter maakt om tijdens het pendelen een oproep te beantwoorden. De oortjes ondersteunen verder ook aptX-bluetooth voor een hogere bitrate, net zoals de Ultra-hoofdtelefoon.

Het instapmodel heeft niet al die fonkelende specificaties, maar kan wel rekenen op een ijzersterke ruisonderdrukking en 24 uur batterijduur. Dit maakt de Bose-hoofdtelefoons een ideale reisgezel tijdens het pendelen. Bose geeft je ook de keuze tussen meer ANC-niveaus, zodat je dit kan bijstellen in functie van je omgeving.

Prijzen en beschikbaarheid

De Bose QuietComfort Headphones zijn als eerste verkrijgbaar vanaf 21 september. De Ultra-modellen zullen ergens in oktober verschijnen. Het persbericht vermeldt geen prijzen in euro, maar op basis van de prijzen in pond en dollar wagen we ons aan een gokje (incl. btw):

  • Bose QuietComfort Ultra Headphones: 449 euro
  • Bose QuietComfort Ultra Earbuds: 299 euro
  • Bose QuietComfort Headphones: 349 euro

We hebben bij Bose meer informatie opgevraagd over de europrijzen en vullen dit artikel verder aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home