Barco lanceert ClickShare Conference voor videomeetings

ClickShare Conference

Barco breidt zijn populaire ClickShare-portfolio uit met een variant op maat van videovergaderingen. Het toestel met de eenvoudig van de klikknop naar videoconferenties brengen en de complexiteit voor het starten van dergelijke vergaderingen wegnemen.

Barco geeft zijn populaire ClickShare-product een broertje: ClickShare Conference. Dat toestel met de eenvoud van de originele ClickShare naar de videovergaderzaal brengen. ClickShare werd oorspronkelijk ontwikkeld als een stukje hardware waarmee je eenvoudig presentaties kan starten. Door een ClickShare-dongle in de USB-poort van je laptop te stoppen, wordt je scherm automatisch doorgestuurd naar de presentatiehardware, zonder dat daar kabels voor nodig zijn.

Videomeetings

Die aanpak kon wereldwijd op heel wat enthousiasme rekenen, waardoor ClickShare vandaag in meer dan 600.000 vergaderzalen aanwezig is. Barco merkte echter dat presentaties aan belang verliezen ten voordele van meetings waarbij minstens één iemand niet fysiek in de vergaderruimte aanwezig is. Videoconferencing wordt zo een essentieel onderdeel van steeds meer vergaderingen. Met de ClickShare Conference wil het Belgische bedrijf de eenvoud van de presentatiedongle naar dergelijke vergaderingen brengen.

Het opzet blijft hetzelfde: ClickShare Conference is opnieuw een dongle met een grote knop die je in de USB-poort van je laptop klikt. In de plaats van de verbinden met bijvoorbeeld een beamer, zorgt dit exemplaar ervoor dat er een videocall opgestart wordt. Via de ClickShare Conference kan je de videoconferencingtool van je voorkeur gebruiken en automatisch verbinden met video- en audiohardware in de vergaderzaal. In minder dan zeven seconden moet je verbonden zijn. De dongle is niet kieskeurig wat hardware betreft. Volgens Barco werkt het product met alle traditionele randapparatuur. Eens verbonden is het net zo eenvoudig om content te delen als bij de traditionele presentatiedongle.

Drie smaakjes

De ClickShare Conference komt beschikbaar in drie varianten: de CX-20, CX-30 en CX-50. De CX-20 is bedoeld voor kleine vergaderruimtes of huddle pods van hippe bedrijven. De dongle heeft basisfunctionaliteiten aan boord zoals draadloos samenwerken en conferencen. Barco ontwikkelde de CX-30 op maat van traditionele vergaderruimtes. De functionaliteit van het toestel wordt uitgebreid met enkele interactieve functies zoals blackboard- en annotatie-ondersteuning en moderatie.

De CX-50 is het meest high-end toestel uit de line-up, gebouwd voor grote vergaderruimtes. Die versie van de ClickShare Conference biedt volgens Barco een “premium-samenwerkingservaring met superieure audio- en videokwaliteit en zorgt voor de beste mogelijkheden voor de integratie van de IT- en AV-omgeving.” Barco verwacht zelf dat de CX-30 de populairste van de drie varianten wordt.

Lees ook: Barco-presentatietool Clickshare kwetsbaar voor hackers, over (intussen gedichte) lekken in de originele ClickShare-dongle van Barco.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home