Barco lanceert ClickShare Bar: videobalk met ingebouwde audio

Barco introduceert de ClickShare Bar. Dat is een videobalk met slimme camera-functies, gecombineerd met luidsprekers en microfoons. Het toestel maakt in combinatie met een scherm iedere vergaderruimte ClickShare-vriendelijk.

Het Kortrijkse Barco stelde afgelopen week de ClickShare Bar voor aan de wereld. De ClickShare Bar is een videobalk met webcam, microfoons en luidsprekers ingebouwd. Wanneer je het toestel aan een scherm koppelt, heb je een slimme vergaderruimte gemaakt. De balk heeft slimme capaciteiten voor zowel audio als video. Zo kan het toestel de sprekers in beeld houden of een compositie van alle deelnemers tonen, en wordt enkel relevante audio doorgestuurd terwijl de Bar achtergrondgeluid weg filtert.

Core en pro

Barco introduceert twee variaties: de ClickShare Bar Core en de ClickShare Bar Pro. Beide toestellen zijn gelijkaardig, maar de Pro wordt met twee in de plaats van één ClickShare Button geleverd, en heeft enkele extra AI-functies aan boord. Zo kan het toestel een enkele spreker in beeld brengen, terwijl de Core-versie enkel de hele groep kan tonen, of een compositie. Ook heeft de Pro-versie enkele interactieve functies zoals annotatie aan boord en kan je twee schermen aansluiten. Visueel zijn beide toestellen identiek en Barco rust ze allebei uit met een 4K-camera.

Barco mikt met de Bar op eenvoud. Gebruikers moeten immers één toestel installeren om een hele vergaderzaal uit te rusten voor videovergaderingen. Met de ClickShare Button kan je dan in theorie met een druk op de knop een vergadering starten vanop je eigen laptop. De ClickShare Bar Core kost 2.950 euro exclusief btw, de Pro-versie is een stuk duurder met een adviesprijs van 3.950 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home