Xerox kiest Oracle als partner om cloudcomputing-infrastructuur te voorzien

xerox

Xerox heeft een langdurig contract kunnen sluiten met Oracle. Door de deal verzekert Xerox dat de infrastructuur en software correct is bij nieuwe merken die Xerox opzet.

Het regent aankondigingen bij Oracle. Het nieuws dat Oracle al rond tafel zit met Cerner over een mogelijke overname, is namelijk nog maar net bekend. Dat nieuws wordt nu al opgevolgd door een deal die Xerox en Oracle hebben gesloten.

Door de deal zal Oracle voor meerdere jaren cloudcomputing-infrastructuur en software leveren aan bedrijven en merken die Xerox ontwikkelt. Xerox kwam met dat nieuws naar buiten.

Stoute schoenen weer uitdoen

Xerox probeert met die praktijken zijn cijfers weer de juiste kant op te duwen. Voor de pandemie leek het nog alsof Xerox niets te vrezen had. Xerox nam namelijk nog een gewaagde stap met plannen aan te kondigen om HP op te slorpen. Beide bedrijven opereren in het veld van printapparaten en kopieertoestellen. HP overtreft alleen ruim de cijfers van Xerox.

Toen de pandemie meer en meer begon door te wegen op het (bedrijfs)leven, besloot Xerox afstand te doen van de overnameplannen. Het bedrijfsresultaat leed dan ook zwaar onder de pandemie. Eind september 2020 daalde dit tot 90 miljoen dollar, terwijl het in 2019 nog op 219 miljoen dollar stond.

De tegenvallende bedrijfsresultaten moet Xerox nu overwinnen en daarvoor probeert het verschillende merken uit de grond te stampen. Het terrein waarin Xerox opereert, breidt het zo uit naar onder andere 3D-printers, IoT-toepassingen en duurzame technologie. Investeren in meerdere domeinen vraagt steeds om informatietechnologiesystemen die aansluiten bij de markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home