Oracle geïnteresseerd in overname Cerner voor 30 miljard dollar

Oracle

Oracle is in gesprek met gezondheidsgegevensanalist Cerner om één van de grootste deals van 2021 te maken. Oracle versterkt zo zijn positie in de medische wereld.

Het softwareontwikkelingsbedrijf Oracle gaat zijn specialisaties uitbreiden naar de medische wereld. Daarvoor zijn in ieder geval de gesprekken toch lopende met Cerner. Cerner verkoopt software die ziekenhuizen kunnen gebruiken om medische dossiers te bewaren en analyseren.  

Belangrijke Amerikaanse speler

Door de overname zou Oracle de tweede grootste softwareverkoper voor de medische wereld in Amerika in handen krijgen. Zo kan de op AI-gebaseerde cloudservice van Oracle nieuwe zaken leren over de medische wereld.

Oracle is zelf ook geen onbekende meer in de medische wereld. Het bedrijf levert immers al diensten aan verschillende zorgverzekeraars en bedrijven in de medische wereld.  

Het grote geld

De overname wordt gewaardeerd op 30 miljard dollar. Dat bedrag vernam de Wall Street Journal van bronnen die bij de overname betrokken zijn. In het verleden betaalde Oracle nog nooit zoveel voor een overname.

Na de TikTok-deal mag het in ieder geval duidelijk zijn dat Oracle niet bang is om geld op tafel te leggen. Vorig jaar sloot Oracle een deal met TikTok, nadat Oracle het bod van Microsoft overtrof. Uiteindelijk kocht Oracle een minderheidsaandeel in TikTok en kon Oracle zijn cloudmarkt niet significant vergroten.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home