HP bevestigt dat Xerox een overnamebod heeft gedaan

hp inc

HP bevestigt vandaag officieel dat het een overnamebod van Xerox heeft ontvangen voor HP Inc. Er hebben al gesprekken in het verleden plaatsgevonden tussen beide partijen. Of HP op het bod zal in gaan, is voorlopig koffiedik kijken.

Eerder deze week verraste Xerox de wereld toen het een overnamebod overwoog om HP over te nemen. Het nieuws werd door enkele bronnen bevestigd, maar vandaag komt HP met een officieel statement om (een beetje) duidelijkheid te scheppen.

Op een Securities Analyst Meeting laat HP weten dat het veel vertrouwen heeft in zijn multi-jaarstrategie en zijn vermogen om het bedrijf zo te positioneren voor blijvend succes in een steeds evoluerende industrie. HP benadrukt de meerdere mogelijkheden om extra waarde te creëren.

Geen onbekenden

Met dit in het achterhoofd heeft HP af en toe gesprekken gehad met Xerox rond een potentiele zakelijke combinatie van beide. HP heeft een duidelijk idee wat er nodig is voor de overname. Daarom heeft Xerox gisteren een officieel overnamebod uitgebracht.

In een statement benadrukt HP dat het altijd actie zal ondernemen wanneer er een beter pad voorwaarts is en dat het zal blijven handelen met overleg en discipline met een oog naar wat het belangrijkste is voor alle aandeelhouders.

Hieronder het volledige Engelstalige officiële statement van HP:

As reviewed at HP’s most recent Securities Analyst Meeting, we have great confidence in our multi-year strategy and our ability to position the company for continued success in an evolving industry, particularly given the multiple levers available to drive value creation.

Against this backdrop, we have had conversations with Xerox Holdings Corporation (NYSE: XRX) from time to time about a potential business combination. We have considered, among other things, what would be required to merit a transaction. Most recently, we received a proposal transmitted yesterday.

We have a record of taking action if there is a better path forward and will continue to act with deliberation, discipline and an eye towards what is in the best interest of all our shareholders.

Overnamebod

Het overnamebod van Xerox komt duidelijk niet als een donderslag bij heldere hemel binnen bij HP. Er vinden al langer gesprekken plaats met Xerox rond mogelijke combinaties. Xerox zal echter heel diep in de buidel moeten tasten: hun eigen waarde van 8 miljard dollar is een pak minder dan de 29 miljard dollar van HP. De waarde van het overnamebod is nog niet bekend gemaakt.

In 2014 splitste HP in twee bedrijven: HPE (HP Enterprise) en HP Inc. Die eerste is de zakelijke tak met servers, storage, networking en enterprise software. HP Inc. is verantwoordelijk voor de printers en pc’s en zit in het vizier van Xerox.

Het HP-aandeel steeg met 6,36 procent sinds het overnamebod bekend werd gemaakt. Xerox steeg met 3,55 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home