Windows 365 cloud pc biedt nu ook Windows 11 aan

Windows 365 Cloud PC

Met Windows 365 biedt Microsoft kant-en-klare virtuele machines met Windows aan. Sinds de lancering was enkel Windows 10 een optie, maar vanaf nu kan je ook Windows 11 kiezen.

Sinds deze zomer kunnen professionele gebruikers een VDI-dienst in de cloud raadplegen binnen Microsoft Azure onder de noemer Windows 365. De dienst is gebaseerd op Windows Virtual Desktop, maar is een stuk gebruiksvriendelijker en eenvoudiger. Windows 365 moet virtuele Windows-pc’s naar grote bedrijven en kmo’s brengen en kende een enorm succes bij de lancering. Microsoft moest na twee dagen al tijdelijk testaccounts stopzetten omdat de vraag te hoog was.

Sinds de lancering kunnen gebruikers een virtuele omgeving van Windows 10 draaien, maar nog niet Windows 11. De dienst mistte een virtuele TPM of Trusted Platform Module, een essentieel onderdeel om Windows 11 te installeren. Die heeft Microsoft nu toegevoegd, samen met de optie om Windows 11 te draaien.

Windows 365 is sinds begin augustus beschikbaar bij ons en start vanaf 18,20 euro per maand voor een basisversie met 2 vCPU, 4 GB RAM en 128 GB opslag. De absolute topversie met 8 vCPU, 32 GB RAM en 512 GB opslag kost 143,90 euro per maand. Het volledige overzicht van alle virtuele machines vind je hier.

De lancering van Windows 365 bracht Microsoft ook even in de problemen. Er bleken heel wat Azure-logins in gevaar na een kwetsbaarheid in de nieuwe dienst. Gelukkig werd het lek snel gedicht door Microsoft.

Is Windows 365 als toegankelijke dienst een belangrijke meerwaarde? Lees hier onze uitgebreide analyse.

lees ook

Windows 365 en Cloud PC: de computer heruitgevonden?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home