Microsoft lanceert Cloud-VDI-dienst met Windows 365 en Cloud PC

Op de digitale Inspire-conferentie introduceert Microsoft een eenvoudige VDI-oplossing voor grote en kleine organisaties: Windows 365 met zijn Cloud PC’s.

Microsoft introduceert op de digitale Inspire-conferentie Windows 365 en Cloud PC. Windows 365 is een virtual desktop infrastructure (VDI)-oplossing die draait in de cloud. Ze is gebaseerd op Windows Virtual Desktop, maar is een stuk gebruiksvriendelijker en eenvoudiger. Windows 365 moet virtuele Windows-pc’s naar grote bedrijven en kmo’s brengen. De nieuwe dienst ondersteunt Windows 10 en, van zodra het OS gelanceerd is, ook Windows 11.

Persoonlijke Cloudcomputer

Met Windows 365 geven organisaties hun werknemers een Cloud PC. Dat is een gevirtualiseerde computer die in een Microsoft-datacenter draait, en altijd beschikbaar is. De Cloud PC bewaart de instellingen, toepassingen en bestanden van zijn gebruiker net als een gewone PC. Omdat Windows 365 een VDI-oplossing is, maakt het niet uit met welk toestel de gebruiker inlogt. Dat kan met een thin client op kantoor, een eigen laptop thuis of zelfs een iPad of Androidtoestel onderweg. De enige voorwaarde is een internetverbinding.

Windows 365 integreert met de Microsoft Endpoint Manager voor eenvoudig beheer. Bedrijven hoeven geen VDI-expertise te hebben: als klant kies je wat voor virtuele pc je moet aanmaken, bekijk je de maandelijkse kostprijs en kan je aan de slag. De achterliggende complexiteit neemt Microsoft voor zijn rekening.

Windows 365 is vanaf 2 augustus beschikbaar. Over de prijs communiceert Microsoft op een later tijdstip.

In een afzonderlijke analyse gaan we dieper in op Windows 365, de Cloud PC en hoe de oplossing verschilt van Microsofts Windows Virtual Desktop-aanbod.

lees ook

Windows 365 en Cloud PC: de computer heruitgevonden?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home