Red Hat voegt Ansible automatisering toe aan Kubernetes platform

Red Hat gaat zijn Ansible Automation Platform en Advanced Cluster Management integreren in de Kubernetes productlijn. Met deze integratie wil Red Hat zorgen voor betere automatisering in de cloud-native infrastructuur. 

In 2015 kocht Red Hat Ansible aan voor meer dan 100 miljoen dollar. Met de toevoeging van Ansible aan zijn Kubernetes-platform laat Red Hat zien dat de aankoop niet voor niets was. Volgens Red Hat is de Ansible integratie “bedoeld om modernisering van applicaties aan te drijven voor IT omgevingen, de workflow.” Daarnaast wil Red Hat met deze stap helpen de workflow en development silos af te breken die ontstaan zijn tussen traditionele servers, virtuele machines en cloud-native clusters. 

Modernisering van applicaties is tegenwoordig een populair thema, aangezien organisaties op zoek zijn naar de heilige graal als het aankomt op digitale transformatie. In werkelijkheid kunnen veel legacy applicaties niet eenvoudig worden uitgerust met cloud-native functies zoals API’s en portabiliteit over meerdere clouds. 

Wat kun je verwachten van de Ansible-Kubernetes integratie?

De integratie tussen Ansible Automation Platform en Advanced Cluster Management is bedoeld om het aantal tools en handoffs tussen aparte IT-groepen te verminderen. Advanced Cluster Management biedt cloud native beheer en toezicht. Het werkt als een controlepaneel voor OpenShift clusters waarmee het mogelijk is automatische functies te activeren, zoals systeemupdates, load balancing en toewijzing van servercapaciteit.

Volgens Tomas Anderson, vice president van Ansible productmanagement bij Red Hat, is de Ansible integratie niet zozeer gericht om het cloud-native maken van oudere applicaties makkelijker te maken. “Het gaat meer om het makkelijker maken voor ontwikkelteams om cloud native applicaties te bouwen en toe te passen in Kubernetes clusters en clouds”, zegt Anderson. Daarnaast is de toevoeging bedoeld om het werk makkelijker te maken voor operationele teams die de infrastructuur achter containerized applicties beheren. 

De integratie geeft klanten toegang tot OpenShift Kubernetes Operators. Dit zijn software extensies voor Kubernetes die applicaties en componenten beheren. De Resource Operator for Advanced Cluster Management kan het Ansible Automation Platform oproepen om taken efficiënter uit te voeren buiten de Kubernetes cluster.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home