Red Hat OpenShift komt naar Kubernetes op AWS

red hat

Red Hat en Amazon Web Services (AWS) hebben de handen ineen geslagen voor de lancering van Amazon Red Hat OpenShift. Het wordt voortaan makkelijker om de populaire Kubernetes distributie van Red Hat ook te draaien op AWS. 

Amazon Red Hat OpenShift wordt als dienst gezamenlijk beheerd en ondersteund door AWS enterprise Kubernetes service. In 2017 bracht Red Hat OpenShift naar AWS. Met de nieuwe aankondiging breidt Rad Hat dat verder uit. 

Het nieuwe Amazon Red Hat OpenShift maakt het mogelijk voor gebruikers om Red Hat OpenShift clusters te draaien op een AWS integrated experience voor het maken en creëren van clusters. Verder biedt de nieuwe service AWS Console listing, AWS-ondersteuning, een on-demand factureringsmodel en een enkele factuur voor AWS-toepassingen.

Functies van de nieuwe service

Functies van Amazon Red Hat OpenShift zijn onder andere een uitgebreide en native integratie met AWS-diensten. Het hele portfolio aan AWS-cloud services wordt direct toegankelijk via Amazon Red Hat OpenShift. 

Een andere functie van het nieuwe Amazon Red Hat OpenShift is de mogelijkheid om hybride cloud-toepassingen op te zetten. Amazon Red Hat OpenShift biedt production-ready Kubernetes, iets wat veel bedrijven al on-premises gebruiken. Hierdoor wordt het gemakkelijker om workloads over te zetten naar de AWS publieke cloud.

Aankomende lancering

De nieuwe samenwerking tussen Red Hat en AWS is in navolging van een eerdere samenwerking tussen Red Hat en Microsoft. In 2018 kondigde Red Hat een vergelijkbare Microsoft Azure service aan, namelijk Azure Red Hat OpenShift. 

Op dit moment werkt Amazon Red Hat OpenShift aan een early access programma. De service wordt binnenkort beschikbaar als tech preview. Naar verwachting volgt de algemene beschikbaarheid van Amazon Red Hat OpenShift halverwege 2020. Op dit moment zijn Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat OpenShift Dedicated al beschikbaar voor AWS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home