NetApp koopt cloud-VDI-specialist CloudJumper

NetApp heeft CloudJumper aangekocht. CloudJumper levert een softwareplatform voor het draaien van virtuele desktops in de cloud en is daarmee een concurrent van Citrix Systems. Er is niets bekendgemaakt over de voorwaarden van de overname. 

Met het platform van CloudJumper, CWMS, kunnen bedrijven virtuele Windows-desktops opzetten waar medewerkers van op afstand toegang toe kunnen krijgen. De CloudJumper software maakt het mogelijk om virtuele desktops te hosten op Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud of een on-premise infrastructuur. 

CWMS biedt een management interface die beheerders kunnen gebruiken om virtuele desktops te beheren. Ook is er een autoscaling-functie die automatisch hardware toevoegt of weghaalt op basis van de vraag. NetApp is van plan om CWMS te gaan herlanceren als NetApp Virtual Desktop Service. 

Al eerder een focus op desktop virtualisatie

De deal komt voor NetApp op een mooi moment, aangezien virtuele desktops voornamelijk worden gebruikt voor medewerkers die niet op kantoor kunnen werken. Desktop virtualisation was echter al een focus van NetApp voordat we met zijn allen steeds meer op afstand gingen werken. 

NetApp biedt al verschillende versies van zijn NetApp HCI hyperconverged infrastructure systems aan, die zijn ontwikkeld voor het draaien van virtuele desktops. Door CloudJumper over te nemen, kan NetApp zijn inkomsten van zijn hyperconverged systems verhogen, door de hardware te leveren met virtuele desktop management software. Voor nu gebruikt NetApp de overname van CloudJumper voornamelijk om zijn cloud portfolio uit te breiden.

Al voor de overname werkten NetApp en CloudJumper samen om de CMWS-software compatibel te maken met de NetApp hardware-producten. Ook Talon Storage Solutions, de opslag-startup die NetApp vorige maand overnam, maakte deel uit van deze samenwerking. Uit deze overnames kunnen we des te meer concluderen dat NetApp momenteel vol inzet op het ondersteunen van desktop virtualisatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home