Google Cloud en SAP zorgen samen voor snelle cloudmigratie bij bedrijven

cloud

Google Cloud en SAP kondigen een samenwerking aan om bedrijven bij te staan in verschillende digitale transformaties. Op die manier kunnen organisaties sneller systemen naar de cloud migreren en deze versterken dankzij Google Clouds AI en machine learning.

Om organisaties bij te staan in digitale transformaties kondigen Google Cloud en SAP een samenwerking aan. SAP is een populair ERP-platform dat talrijke bedrijven helpt bij het managen van uiteenlopende bedrijfsprocessen. Begin dit jaar lanceerden ze RISE with SAP om enterprises van dienst te zijn in het switchen van de legacy-versies van hun ERP naar een cloudvriendelijke versie.

Tweedelige samenwerking

Google Cloud werkt daarom mee met RISE with SAP zodat bedrijven makkelijk kunnen overstappen naar de cloud dankzij transformatie-as-a-service. Daarnaast ondersteunt Google Cloud verschillende SAP-services en producten, zoals SAP Analytics Cloud en SAP Data Warehouse Cloud binnen het SAP Business Technology Platform (SAP BTP). Analytics Cloud is een BI-service dat data zoals kwartaalcijfers omzetten in grafieken en tabellen, vergemakkelijkt. Op die manier kan de analyse verbeterd worden. Data Warehouse Cloud zet zich in voor meer complexe projecten. Deze houden vooral het zoeken naar informatie vanuit verschillende cloud- en on-premises systemen tegelijk in.

Op die manier kunnen bedrijven SAP-oplossingen en Google Cloud makkelijk integreren met AI en machine learning, volgens Thomas Saueressig, directielid en hoofd van productontwikkeling bij SAP, wanneer ze overstappen naar de cloud. Ook de president van Google Cloud Rob Enslin geeft aan blij te zijn met de samenwerking. Dankzij het partnerschap zullen organisaties in staat zijn systemen en toepassingen naar een toekomstgerichte, veilige en low-latency omgeving te verhuizen. Op die manier zijn ze ook beter te beheren vanuit de cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home