Google Cloud lanceert machine learning-platform Vertex AI

Google Cloud Vertex AI

Google Cloud kondigt een nieuw managed machine learning-platform genaamd Vertex AI. Het platform moet het makkelijker maken voor ontwikkelaars om hun AI-modellen toe te passen en te onderhouden. 

Opvallend is dat Google zijn nieuwe Vertex AI aankondigt tijdens Google I/O, een event dat focust op mobiele- en webdevelopers. Door de aankondiging juist op dat evenement te doen, laat Google zien hoe belangrijk de nieuwe dienst kan zijn voor verschillende ontwikkelaars. 

“Machine learning binnen organisaties zit in een crisis”, beweert Craig Wiley, director of product management voor het AI Platform van Google Cloud. Je leest vaak dat bedrijven investeren in machine learning, maar niet dat ze er ook waarde uithalen. Dat moet veranderen, vindt Wiley. 

Google slaagde er wel in om machine learning voor zich te laten werken en ziet daarom wat voor impact het kan hebben. Veel grote clouds begonnen hun machine learning-aanbod door tientallen diensten te lanceren, waarvan de meeste het uiteindelijk niet haalden. Met Vertex AI wil Google daar verandering in brengen. 

“Ons doel met Vertex is om de tijd tot ROI korter te maken voor organisaties. Zo bouwen ze niet alleen een model, maar halen ze er ook daadwerkelijk waarde uit”, legt Wiley uit. 

Wat kun je precies met Vertex AI?

Vertex AI is bedoeld als een flexibel platform waarmee ontwikkelaars en datawetenschappers op elk niveau snel modellen kunnen trainen. De dienst komt daarom met drie interfaces: een drag-and-drop tool, notebooks en BigQuery ML. 

Volgens Google zijn er in Vertex 80% minder regels aan code nodig om een model te trainen vergeleken met tools van concurrenten. Naast het bouwen en trainen van machine learning-modellen, kunnen gebruikers met Vertex ook de gehele levenscyclus van hun modellen beheren. 

De nieuwe dienst is geïntegreerd met Vizier, de AI-optimizer van Google waarmee je hyperparameters automatisch kunt afstemmen naar machine learning modellen. Hierdoor kost het aanzienlijk minder tijd om een model in te stellen, waardoor engineers sneller en meer experimenten kunnen draaien. 

Verder biedt Vertex een Feature Store waar gebruikers machine learning-functies en Vertex-experimenten kunnen delen en hergebruiken. Hierdoor kunnen ze hun modellen nog sneller toepassen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home