Google Cloud introduceert nieuwe API-principes voor enterprises

Google Cloud

Google Cloud rolt een nieuwe set aan grondbeginselen uit voor zijn API’s. Deze principes zijn vooral belangrijk voor gebruikers van Google Cloud, Google Workspace en het Google Maps-Platform. Met deze toevoeging wil Google de disruptie die veranderingen in API’s met zich meebrengen zoveel mogelijk beperken voor zijn klanten. 

“We maken het heel moeilijk om iets kapot te maken met de API’s”, beweert Google Cloud VP Kripa Krishnan. “De laatste jaren hebben we bij Google Cloud tijd geïnvesteerd om de ervaring van onze klanten op ons platform te verbeteren.” 

“We hebben wat kritiek gehad op de manier waarop we onze klanten steunen. Vooral met de stabiliteit van onze API’s die we soms zomaar verwijderen zonder dat klanten voldoende tijd kregen om te reageren. We proberen dat probleem aan te pakken”, legt Krishnan uit.

Dit zijn de nieuwe principes van Google Cloud

Het eerste nieuwe API-principe is dat een functie niet zomaar mag worden verwijderd als klanten er nog actief gebruik van maken. Als een afschrijving of grote verandering van een API onvermijdelijk is, maakt Google Cloud de migratie zo moeiteloos mogelijk. 

Deze regel krijgt één uitzondering: als er een kritieke problemen zijn op het gebied van beveiliging, intellectuele eigendom of wetshandhaving. 

Een tweede principe dat Google Cloud voortaan wil gaan naleven, is dat klanten minimaal een jaar van tevoren op de hoogte worden gebracht van een aankomende verandering. Als een nieuwe versie met een vergelijkbare functionaliteit beschikbaar komt, krijgen klanten toegang tot tools, documenten en andere materialen om over te stappen. 

Het laatste principe luidt dat elke verandering die Google doorvoert moet worden beoordeeld door een raad van product- en engineering leidinggevenden. Ook krijgen veranderingen een rigoureuze product lifecycle evaluatie. 

Google teste deze veranderingen de afgelopen maanden al binnen Google Cloud en overlegde ze met een van zijn klantenadviesgroepen. Vanaf nu worden de nieuwe Google Enterprise API’s ook opgenomen in de API Library en Google Cloud Marketplace.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home