SAP deelt sterke omzetcijfers met snelste cloudgroei in vijf jaar tijd

sap

De winstcijfers van SAP groeiden sterk in het eerste fiscale kwartaal van dit jaar. Dat is mede te danken aan de enorme groei in de cloudtak van het bedrijf. Ook over de de rest van het jaar heeft SAP een goed gevoel. Het bedrijf verwacht dat de komende maanden nog veel meer klanten hun systemen naar de cloud migreren. 

De totale omzet van SAP groeide met 2%, naar 7,56 miljard. De cloud omzet groeide met maar liefst 13%, naar 2,57 miljard. Volgens SAP zijn er het afgelopen kwartaal 4800 nieuwe cloudklanten bij gekomen. Ook het aantal klanten dat het S/4HANA Enterprise resource planning platform gebruikt is met 16% sterk gegroeid naar een totaal van 16400 gebruikers. 

“Dit kwartaal was een van de sterkste kwartalen in de geschiedenis van SAP, zegt chief executive Christian Klein. “We zagen de snelste groei in nieuwe cloud klanten in vijf jaar tijd. Vanaf hier gaat de cloud omzetgroei alleen nog maar versnellen en zorgen voor weerbaarheid en voorspelbaarheid”, zegt Klein. 

Uitstekende prestaties van RISE with SAP

Het management van SAP laat weten vooral blij te zijn met de prestaties van RISE with SAP: het digitale transformatieprogramma dat in januari werd aangekondigd. Het programma is bedoeld om bedrijven te helpen hun overstap naar de cloud te versnellen. Klanten kunnen hiervoor gebruik maken van een lidmaatschap dat bestaat uit meerdere samengevoegde diensten. 

“RISE with SAP helpt onze andere bedrijfsactiviteiten enorm”, legt Klein uit. “We hebben veel betere cross-sell mogelijkheden, de migratie is veel soepeler en klanten kunnen hun systemen migreren op een modulaire manier.” 

Volgens Nucleus Research analist Trevor White sluit het RISE programma perfect aan op de wensen van klanten, terwijl het vermijd dat klanten met tools van concurrenten gaan werken. “Er is altijd een risico dat een cloudmigratie niet goed gaat. RISE is een goed programma om dat risico aan te pakken”, zegt White. 

SAP verwacht dit jaar 3000 cloud-experts aan te trekken

De goede cijfers van SAP zijn terug te zien in alle regio’s waar het bedrijf actief is. De omzet groeide het meest in de EMEA regio, met 25%. In Noord- en Zuid-Amerika groeide de omzet met 7% en in de Azië/Pacific regio stegen de cijfers met 18%. 

“Door de pandemie migreren bedrijven over de hele wereld hun systemen massaal naar de cloud”, zegt Scott Russel, head of customer success bij SAP. Het afgelopen kwartaal speelde SAP daar op in door talent aan te trekken voor het optimaliseren van de digitale transformatie naar de cloud. De komende tijd verwacht Russel deze strategie verder voort te zetten. SAP verwacht het komende jaar nog ongeveer 3000 nieuwe medewerkers aan te nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home