Cronos Groep en AWS tekenen miljoenenovereenkomst

aws

AWS wil een grotere voetafdruk in België en gaat daarvoor in zee met de Cronos Groep. Over vier jaar moet de omzet van Cronos met AWS verdubbelen.

Cronos Groep en Amazon Web Services trekken samen naar de markt. Daartoe ondertekenen ze een strategische samenwerkingsovereenkomst die vier jaar zal lopen. In die periode wil Cronos de omzet met AWS verdubbelen. Vandaag bedient Cronos al een achthonderdtal klanten in de Benelux, maar dat cijfer moet dus naar omhoog.

lees ook

Microsoft Azure laat AWS en Google Cloud ver achter op Belgische IT-markt

AWS is met voorsprong ’s werelds grootste cloudprovider, maar mist focus en ambitie in ons land. In België is Microsoft met Azure ruimschoots de populairste hyperscaler, en volgen AWS en Google op een verre tweede plaats. Microsoft zet traditioneel meer in op onze regio en bouwt zelfs aan een heuse Azure-regio in Brussel. Bij AWS klonk eerst dat zoiets niet de moeite was in België, om dan in 2021 toch te beslissen om een bescheiden Local Zone uit te bouwen. Dat alles resulteert in een relatief beperkte rol van AWS in ons land vergeleken met de rest van de wereld.

Geconsolideerde expertise

De strategische samenwerking met de Cronos Groep moet daar verandering in brengen. Onder de groep zitten al verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in aspecten van het uitgebreide AWS-aanbod. Cronos wil die expertise nu consolideren in een duidelijkere go-to-market-strategie. De twee bedrijven mikken op vijf pijlers:

  • SAP op AWS
  • Data en analytics
  • AI
  • Machine Learning
  • IoT

Cronos heeft vandaag al een zogenaamd AWS Cloud Center of Excellence dat door het leven gaat als Scale. Scale brengt expertise samen en zal Cronos-bedrijven blijven incuberen om het AWS-aanbod zo verder uit te bouwen.

Polygamie met Microsoft

Cronos en AWS moeten opboksen tegen een relatief conservatieve en Microsoft-gezinde markt. Cronos werkt bovendien al erg nauw samen met Microsoft. Het bedrijf met hoofdkwartier in Kontich sloot in maart een samenwerkingsovereenkomst met Microsoft rond Azure ter waarde van tientallen miljoenen euro’s. Cronos is bovendien een geliefde Microsoft-partner, zoals we pas nog schreven na een dubbelinterview met mede-oprochter Dirk Deroost en Marijke Schroos, General Manager voor Microsoft in de Benelux.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home