Broadcom dankt VMware-resellers af

vmware overname broadcom

Broadcom trekt een streep door een partnerprogramma dat kleine cloudproviders toestemming geeft om VMware-diensten te verkopen. Er komt een nieuw programma, maar het is onduidelijk wie daaraan zal kunnen deelnemen.

Erkende resellers van VMware-clouddiensten kregen vlak voor de feestdagen een vervelende mededeling. ‘Met ingang van 30 april 2024 zal de mogelijkheid om zaken te doen als VMware Cloud Services Provider, in het kader van het VMware Partner Connect-programma, eindigen’, staat te lezen in een brief die Broadcom uitstuurde, ingekeken door The Register. Het partnerprogramma gaf kleine, onafhakelijke providers de mogelijkheid om VMware-diensten in eigen naam aan te bieden.

Gedupeerde partijen doen hun beklag aan The Register. Eerst en vooral zijn ze niet te spreken over de timing van de aankondiging, vlak voor de feestdagen. Ook hebben ze sinds de aankondiging niets meer vernomen van Broadcom. In de brief staat dat het huidige programma vervangen zal worden door een nieuw partnerprogramma dat exclusief op uitnodiging toegankelijk is, maar het is onduidelijk wie daarvoor in aanmerking zal komen.

“Hoe kunnen ze zomaar een groot programma annuleren dat honderden, misschien wel duizenden klanten treft, zonder enige kennisgeving en zonder enige details? Ze stuurden de berichten de vrijdag voor de feestdagen, zonder follow-up, wat de situatie nog schandaliger maakt. Wat moeten we onze klanten vertellen? Het is verbijsterend”, spuwt een anonieme bron zijn gal over Broadcom aan The Register.

De grove borstel

Sinds het voltooien van de overname, na een ellenlange saga, heeft Broadcom er niet voor teruggedeinsd de grove borstel te halen door het aanbod van VMware. Onder meer Carbon Black werd afgestoten en eenmalige licenties werden vervangen door abonnementen. Met deze laatste zet lijkt Broadcom de vrees te bevestigen dat het enkel aandacht heeft voor grote, meer lucratieve klanten. Kleine resellers en hun klanten worden dan beschouwd als ‘bijkomende schade’.

De voorspelde exodus van VMware-klanten lijkt dus, mede door toedoen van Broadcom zelf, wel eens te kunnen uitkomen. Concurrenten zoals Nutanix zien het maar al te graag gebeuren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home