Carbon Black trekt zich los van VMware na overname Broadcom

VMware Carbon Black

Carbon Black gaat na de overname van VMware door Broadcom verder als aparte business unit met volledige autonomie.

Nadat China als laatste zijn zegen gaf voor de overname van VMware door Broadcom, is Broadcom direct in actie geschoten om zaken aan te passen. Zo raakte kort daarna bekend dat de focus van VMware op vier divisies zou liggen, VMware Cloud Foundation (VCF), Tanzu (TNZ), Software-Defined Edge (SDE) en Application Networking en Security (ANS). Één productgroep valt daarbuiten: end-user computing zoals VDI en VMware Anywhere Workspace. Afwachten wat dat wordt.

Er moet nog veel beslist worden, maar vandaag is er opnieuw iets duidelijker geworden: Carbon Black staat voortaan op eigen benen als een autonome business unit binnen Broadcom. Broadcom zei dat al voor de zomer dat het deze ambities had. Het cloudgebaseerd endpointplatform wordt van VMware losgemaakt nadat het Carbon Black in 2019 overnam voor 2,1 miljard dollar.

Bijzonder: door de eerdere acquisitie van Symantec voor 10,7 miljard dollar heeft Broadcom al de nodige beveiligingskennis aan boord. Ontslagrondes lijken dan ook onvermijdelijk om alles verder te stroomlijnen.

Carbon Black scoorde overigens niet de beste cijfers in een recente onafhankelijke securitytest van AV-Test. Niemand scoort slechter, terwijl Symantec wel mee in de kopgroep zit.

Jason Rolleston staat aan het roer van de nieuwe business unit, nadat hij ook eerder al verantwoordelijk was van Carbon Black toen het nog onder VMware viel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home