AWS en NetApp lanceren nieuw ONTAP-datamanagementsysteem

AWS ONTAP NETAPP

Amazon Web Services (AWS) en NetApp hebben een nieuw datamanagementsysteem gelanceerd, Amazon FSx for NetApp ONTAP. Het is het eerste volledig beheerde ONTAP-systeem in de cloud. Klanten kunnen op die manier hun toepassingen op AWS blijven draaien zonder hun code of databeheer te veranderen.

Het nieuwe ONTAP-datamanagementsysteem van AWS en NetApp is er: Amazon FSx for NetApp ONTAP. Dankzij het volledig beheerde systeem in de cloud kunnen klanten hun toepassingen op AWS blijven draaien zonder hun code of databeheer te veranderen.

De nieuwe service komt er drie jaar nadat AWS de eerste iteraties van FSx for Windows File Server en Lustre introduceerde. FSx laat klanten zelf kiezen welk bestandssysteem ze verkiezen voor hun opslag. Ze krijgen dan de volledige toegang tot alle mogelijkheden van dat bestandssysteem, helemaal in de cloud. Klanten krijgen dus de voordelen van AWS-prestaties, samen met de naadloze integratie van andere AWS-diensten.

lees ook

Amazon Web Services lanceert gateway voor een snellere overstap naar de cloud

ONTAP en NAS

ONTAP is een bestandssysteem van NetApp, vooral gebruikt in traditionele on-premises NAS-omgevingen. Veel grote spelers zoals NetApp, Dell Technologies, HPE, Pure Storage en Nutanix, zetten in op Network Attached Storage of NAS. De meeste bedrijfstoepassingen draaien ook op NAS zodat meerdere servers toegang hebben tot een gedeelde dataset.

Kritieke gezondheidsprogramma’s zoals Epic’s Electronic Health Record (EHS)-software gebruiken NAS om dokters toegang te geven tot de juiste data. Normaal gezien draait die toepassing on-premises, maar dat kan nu dus ook op AWS.

Concurrentie

Volgens Anthony Lye, GM van de publieke cloud bij NetApp, is dit een enorme kans voor beide bedrijven om meer in te zetten op digitale transformatie en de integratie van AWS bij klanten. Ook de klanten van de concurrentie, die het bedrijf graag wil overtuigen met het nieuwe aanbod, kunnen hier voordeel uit halen. NetApp ziet zijn marktaandeel al gestaag groeien.

“Wanneer je EMC-opslag on-premises gebruikt, heb je geen connectie met de cloud”, zegt Lye. “ONTAP is de gouden standaard en EMC-klanten kennen en appreciëren ONTAP. Nu kunnen ze zien dat het ook een Amazon-service is, wat we hen zeker gaan blijven vertellen”.

Van on-premises naar cloud

De nieuwe service zal dus vooral klanten dienen die hun opslag naar de cloud willen verplaatsen. Bedrijven met hybride doelen die ontwikkelingen willen testen en toch continuïteit willen bieden, zijn hier ook mee geholpen. Klanten betalen daarnaast enkel voor de middelen die ze verbruiken, er zijn geen voorafbetalingen nodig.

Amazon FSx for NetApp ONTAP is vanaf nu wereldwijd beschikbaar.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home