Amazon Web Services lanceert gateway voor een snellere overstap naar de cloud

Amazon Web Services lanceert een nieuwe gateway om een brug te bouwen tussen on-premises en de cloud. Met deze stap wil het bedrijf zijn klanten overtuigen om hun on-premises bestanden te vervangen door een caching gateway-kanaal dat leidt naar een SMB filer in de publieke cloud. 

AWS lanceert de Amazon FSx File Gateway als een on-premises virtual machine of hardware-apparaat. De gateway ontvangt requests van lokale gebruikers en applicaties en stuurt deze naar een Windows File Server die draait in de publieke cloud. 

Volgens AWS is de netwerkkoppeling geoptimaliseerd en bewaart de FSx File Gateway een cache van de meestgebruikte bestanden. Hierdoor krijgen gebruikers razendsnel toegang tot de bestanden en is het niet nodig om steeds verbinding met het datacenter te maken. 

Andere functies die Amazon FSx for Windows File Server met zich meebrengt, zijn onder meer: het herstellen van bestanden, ingebouwde datadeduplicatie, Active Directory integratie en toegangscontrole via acces Controll Lists. 

On-premises prestaties, maar dan in de cloud

Steve Roberts (Amazon ontwikkelaar die zich richt op .NET en PowerShell binnen AWS) omschrijft de Amazon FSx File Gateway als nieuw type AWS Storage Gateway dat gebruikers in staat stelt om toegang te krijgen tot data in de cloud met een Amazon FSx for Windows File Server

De FSx File Gateway ondersteunt het SMB protocol. Hierdoor is het eenvoudig om toegang te krijgen tot de bestandsserver via Windows, MacOS en Linux systemen. Doordat het mogelijk is de gateway als netwerkschijf toe te voegen, krijgen alle gebruikers binnen dezelfde Active Directory gemakkelijk toegang tot de opslag. 

Volgens Roberts is het dankzij de gateway niet langer nodig om on-premises servers te blijven gebruiken en beheren. Dankzij de gateway blijven gebruikers het gevoel houden dat ze hun bestanden op een lokale netwerkshare bewaren, inclusief de bijbehorende snelheden. Ondertussen staan de bestanden wel degelijk opgeslagen in de cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home