Xiaomi is het grootste smartphonemerk van het moment

xiaomi

Volgens een onderzoek gevoerd in juni 2021 mag Xiaomi zich het grootste smartphonemerk van de maand noemen. Dankzij een groei van 26 procent, springt het merk dus over Samsung heen.

In juni 2021 deed Counterpoint onderzoek naar de grootste smartphonemerken van de maand. Xiaomi sprong volgens de cijfers voor het eerst over Samsung met een stijging van 26 procent en mocht zich het snelst groeiende merk van de maand noemen. In Q2 2021 stootte Xiaomi Apple al van de tweede plek met 17 procent marktwaarde. Sinds 2011 heeft het bedrijf al bijna 800 miljoen smartphones verkocht.

Xiaomi groei
Bron: Counterpoint

Problemen bij Samsung

In Q3 2021 kan het tij echter nog keren. Samsung ondervindt namelijk logistieke problemen in de bevoorradingsketen dankzij een nieuwe coronagolf in Vietnam. Xiaomi heeft hier in juni dus de vruchten van geplukt. Het merk heeft volgens het onderzoek sinds de daling in verkoop van Huawei de daad bij het woord gevoegd om het gat in de markt te dichten.

Sindsdien blijft het uitbreiden in China, Europa, het Midden-Oosten en Afrika: de legacy markten van Huawei en HONOR. In China steeg de smartphoneverkoop zelfs met 16 procent dankzij het 618 festival: het grootste soldenshoppingfestival van China dat doorgaat op 18 juni. Xiaomi bleek opnieuw de snelst groeiende te zijn.

Om echter wereldwijd marktleider te worden, moet Xiaomi deze cijfers meerdere kwartalen volhouden. Of dit zo makkelijk gaat zijn, weten we niet zeker. Samsung lanceert op het Unpacked-event op 11 augustus namelijk zijn nieuwe, plooibare modellen.

lees ook

Staatsveiligheid waarschuwt voor spionage door Chinese smartphones

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home