Xiaomi stoot Apple van tweede plek als smartphone-ontwikkelaar

Xiaomi

Volgens Canalys is Xiaomi in Q2 2021 het grootste smartphonemerk na Samsung. Zo neemt het de zilveren medaille over van Apple met een marktaandeel van 17 procent.

Canalys rapporteert een jaarlijkse groei van Xiaomi met maar liefst 83 procent. Hierdoor is het aandeel van het merk 17 procent van de markt waard in Q2 2021. Samsung blijft nummer één in de top drie met een marktaandeel van 19 procent. Apple groeit slechts met 1 procent waardoor het een derde plaats pakt met een marktaandeel van 14 procent. De Chinese rivalen van Xiaomi, Oppo en Vivo, blijven steken op 10 procent.

Canalys
Bron: Canalys

De sterke internationale groei van Xiaomi is voornamelijk te wijten aan de prijs van de smartphones. Deze ligt maar liefst 40 procent lager dan bij Samsung en zelfs 75 procent lager dan bij Apple. Hierdoor kon Xiaomi met 300 procent groeien in Latijns-Amerika, 150% in Afrika en 50% in West-Europa. De Verenigde Staten staan in de toekomst op de planning, nu Xiaomi niet meer op de Amerikaanse zwarte lijst staat.

Toch is niet zeker dat Xiaomi deze tweede plek kan blijven behouden. Apple staat historisch gezien altijd wat lager in het tweede kwartaal, dankzij de iPhone-lanceringscyclus. Ook Oppo en Vivo blijven niet bij de pakken zitten. Vorig jaar zagen we namelijk Huawei op kop staan, maar dankzij de Amerikaanse sancties komt het bedrijf dit kwartaal niet eens meer in de buurt van de wereldwijde top 5.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home