Windows 10 krijgt 21H2 update en blijft nog vijf jaar lang ondersteund

Windows 10

Eind vorige maand maakte Microsoft bekend dat Windows 11 dit najaar een feit wordt. Toch blijft ook de voorganger, Windows 10 voorlopig ondersteund. Zo krijgt ook Windows 10 dit jaar nog een feature update, genaamd 21H2. 

Een nieuwe update voor Windows 10 komt goed uit voor veel Windows-gebruikers. Windows 11 brengt namelijk de aardige hardware-eisen mee. Na veel ophef, werden de hardware-eisen wat verlicht, maar alsnog is Windows 11 voor lang niet alle Windows-gebruikers weggelegd. 

Hoewel Windows 10 21H2 niet bijster veel nieuwe functies met zich meebrengt, is het toch een significante uitgave. Een belangrijk onderdeel van de uitgave, is de lange ondersteuningsperiode. Gebruikers van Windows 10 Home, Pro, Enterprise en Education krijgen vijf jaar aan ondersteuning. 

Als Windows-klant heb je dankzij deze ondersteuningsperiode een moeilijke keuze te maken. Blijf je het bestaande Windows 10 2019 met ondersteuning tot 2029 gebruiken of installeer je de update en kies je voor ondersteuning tot 2026? 

Het is duidelijk dat Microsoft hoopt dat gebruikers tegen die tijd hun hardware hebben vernieuwd en zijn overgestapt naar Windows 11 of zijn overgeschakeld op een Windows 365-lidmaatschap

Wat te verwachten van de Windows 10 update?

Wat kun je verwachten van Windows 10 21H2? Verbeteringen binnen 21H2 bevatten onder andere:

  • Een betere wifi-beveiliging
  • Windows Hello for Business
  • GPU-ondersteuning in het Windows Subsystem for Linux en Azure IoT for Linux on Windows-toepassingen

Windows 10 21H2 wordt aankomend najaar officieel uitgerold. Zoals gewoonlijk is het voor sommige gebruikers ook nu al mogelijk om het OS te testen. Windows-gebruikers die lid zijn van het Release Preview-kanaal kunnen de update nu al downloaden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home