VMware en Broadcom verschuiven deadline voor controversiële overname

VMware Broadcom

VMware en Broadcom geven elkaar extra tijd om hun voorgestelde huwelijk te voltrekken. Dat is vermoedelijk een gevolg van de vele internationale onderzoeken naar de acquisitie.

De overname van VMware van Broadcom loopt niet van een leien dakje. Om niet in de problemen te komen, geven beide partijen elkaar nu meer tijd om de overnamedeal af te ronden. Dat ontdekte The Register. Alles moet nu helemaal beklonken zijn voor 26 mei 2024. Dat is anderhalve maand later dan voorzien in de oorspronkelijke overeenkomst.

Broadcom en VMware geven geen toelichting over de extensie van de deadline. Vermoedelijk duurt het langer dan geanticipeerd om groen licht te krijgen van mededingingsautoriteiten overal ter lande. Onder andere de EU en het VK maken zich zorgen over de acquisitie in het kader van antitrustwetgeving.

Controversiële plannen

De overname is best controversieel. Zowel klanten als werknemers van VMware zelf staan niet de springen voor de acquisitie. Dat komt voor een stuk omwille van de slechte naam die Broadcom heeft wanneer het op overnames aankomt. Gebruikers vrezen dat het bedrijf zijn gebruikelijke strategie zal volgen waarin de focus op erg grote klanten en winstmaximalisatie komt te liggen, ten koste van bredere ondersteuning en innovatie.

Het is niet gezegd dat de deal effectief overal goedkeuring zal krijgen. Mededingingsautoriteiten stellen zich de laatste tijd een stuk argwanender op dan vroeger wanneer het op mogelijke techmonopolies aankomt. Zo sprong de voorgestelde overname van Arm door Nvidia om die reden af.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home