Veeam kijkt naar VMware-alternatief Proxmox omdat klanten Broadcom willen mijden

Veeam

De turbulentie rond VMware na de overname door Broadcom dwingt Veeam om te onderzoeken of het Proxmox kan ondersteunen.

Backupspecialist Veeam onderzoekt volgens The Register de mogelijkheid om VMware-alternatief Proxmox te ondersteunen. De vraag werd gesteld in verschillende forumposts bij Veeam-klanten omdat Broadcom zwaar met het mes in VMware snijdt sinds de overname. Onder meer Carbon Black werd afgestoten en eenmalige licenties werden vervangen door abonnementen.

Kleine resellers en hun klanten worden dan beschouwd als ‘bijkomende schade’. Die wispelturigheid dwingt Veeam om alternatieven te bekijken. “We onderzoeken en maken prototypes van Proxmox om te zien wat daar mogelijk is op het gebied van back-up”, zegt Anton Gostev, senior VP product management bij Veeam.

In de verschillende forumposts wordt naast Proxmox ook Oracle Linux KVM naar voor geschoven. Dit lijkt op het eerste zicht een directe verderzetting te zijn van Red Hat Virtualization. Veeam laat in een officieel antwoord al weten dat de volgende update van RHV ondersteuning biedt voor Oracle Linux KVM, inclusief de nieuwe naamsverandering.

De voorspelde exodus van VMware-klanten lijkt dus, mede door toedoen van Broadcom zelf, wel eens te kunnen uitkomen. Concurrenten zoals Nutanix zien het maar al te graag gebeuren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home