Smartphonedip treft Qualcomm in de portemonnee

qualcomm

Qualcomm ziet zijn inkomsten fors afnemen door de dalende verkoop van smartphones. Een nieuwe generatie chipsets moet voor een kentering zorgen.

Qualcomm legde op 1 november zijn financiële resultaten neer, dat cijfers tot 24 september omvat. Zoals bij veel bedrijven actief in de smartphone-industrie ogen die niet positief. De omzet lag met 8,6 miljard dollar 24 procent lager dan een jaar geleden. Uit die omzet hield Qualcomm een netto-inkomen van 1,5 miljard dollar over.

Het hoeft niet te verbazen dat de omzet van Qualcomm een dip kent. Als grootste chipfabrikant voor smartphones is het bedrijf erg afhankelijk van de smartphone-industrie. Dit zit al twee jaar lang in een aanhoudende dip, al zijn er de eerste voorzichtige tekenen van herstel. De smartphonetak van het bedrijf leverde afgelopen kwartaal 27 procent minder op. Maar ook de chips voor IoT-apparaten verkochten minder goed (-31%). Enkel in de auto-industrie ziet Qualcomm zijn omzet stijgen (+15%).

Schone lei

Bij Qualcomm klinken ze wel positief. Het bedrijf heeft een nieuw fiscaal jaar afgetrapt waarin het beterschap verwacht. CFO Akash Palkhiwala zegt dat de globale vraag naar smartphones opnieuw aan het stabiliseren is. CEO Cristiano Amon legt de nadruk op het technologische leiderschap van Qualcomm binnen de mobiele industrie.

Onlangs stelde Qualcomm zijn Snapdragon 8 Gen 3 voor, de nieuwste generatie van de chipset voor vlaggenschipsmartphones. Die zullen we al vrij snel aantreffen in de Xiaomi 14 en Xiaomi 14 Pro. Qualcomm mikt ook op de pc-industrie om zijn inkomsten weer op te trekken. Met de Qualcomm Snapdragon X Elite wil het Windows op ARM nieuw leven inblazen. De grote pc-merken tonen alvast interesse in de nieuwe chipset.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home