Xiaomi omarmt als eerste nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Xiaomi wordt de eerste telefoonbouwer die een toestel zal uitbrengen met de pas aangekondigde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Voorlopig is het toestel echter niet bij ons verkrijgbaar.

De aankondiging van de Snapdragon 8 Gen 3 echoot nog na in de wandelgangen, en Xiaomi laat al weten dat het de chipset heeft omarmt in z’n nieuwste toestel. Wie in China woont, kan de Xiaomi 14 en 14 Pro nu vooraf bestellen. Het toestel komt vermoedelijk op een later tijdstip ook naar ons.

AI-functionaliteit

De aankondiging concretiseert wat Qualcomm al meedeelde. Dankzij het toestel zien we wat effectief mogelijk is. Zo zet Xiaomi in zijn (nieuwe) Android-skin in op AI-functionaliteit. Er draaien effectief AI-modellen op het toestel zelf. Dat is één van de toepassingen waar Qualcomm zelf mee uitpakte tijdens de lancering van de chip. Met die modellen kan het toestel webpagina’s samenvatten of transcripties genereren van je videovergadering. Aangezien dat op je toestel gebeurt, zijn er in principe minder bedenkingen rond veiligheid en privacy.

lees ook

Qualcomm toont Snapdragon 8 Gen 3 voor topsmartphones

Minder nuttig maar misschien wel meer tot de verbeelding sprekend: via de NPU in de Snapdragon zal je Xiaomi-telefoon binnenkort AI-portretten van jou kunnen genereren. Denk aan vakantiefoto’s in landen waar je nog nooit bent geweest.

De telefoon toont aan dat de focus op AI tijdens de lancering van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 niet helemaal onterecht was. Fabrikanten lijken de capaciteiten van de NPU effectief te omarmen voor functies waarvan de toekomst moet uitwijzen of ze handig zijn, dan wel griezelig of gewoon een gimmick.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home