Seagate verdubbelt kwartaalomzet

Harde schijfspecialist Seagate overtreft kwartaalverwachtingen en jaagt zijn eigen aandeel de lucht in. Vooral professionele HDD’s drijven de winst.

Seagate ziet zijn winst en omzet stijgen. De HDD-boer, die samen met Western Digital als feitelijk duopolie in de markt staat, ziet vooral het segment voor grote capaciteit stijgen. Daarmee bedient Seagate enterprise- en hyperscaler-klanten. De omzet van het segment steeg voor de eerste keer tot boven de twee miljard dollar en is zo goed voor ongeveer twee derde van de omzet van het bedrijf.

Tegenover dat succes staat een daling in de verkoop van hardware voor consumenten. HDD’s maar ook flash-opslag verkocht onder de Seagate-vlag, doen het minder goed. De totale Barracuda Pro line-up werd pas nog afgevoerd. De HDD-markt is intussen voldoende verschoven naar datacenter- en enterprise dat die daling zich niet laat voelen. Tot slot zijn er de ‘Mission Critical’-drives die wel nog goed verkopen.

Verdere stijging en HAMR

Seagate verwacht dat de positieve trend zich de komende kwartalen zal verderzetten. Daarbij wijst het bedrijf naar de alsmaar toenemende vraag van opslag. Om daaraan tegemoet te komen, werkt de Amerikaanse opslagreus naarstig aan nieuwe HDD-technologieën met een hogere capaciteit. Daarbij kijken we vooral naar de veelbelovende plannen rond HAMR-technologie. HAMR moet HDD’s met capaciteiten tot 30 TB opleveren, maar commercialisering laat op zich wachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home