Seagate voert gehele Barracuda Pro line-up af

Op zoek naar een high-end HDD voor je workstation? Pech: Seagate stopt met de verkoop van zijn Barracuda Pro-drives zodat de beschikbare opties op de markt wel heel beperkt worden.

Seagate begraaft de zijn Barracuda Pro-reeks van HDD’s. Dat weet Tom’s Hardware. Een alternatief zou op de planning staan, maar daarover zijn verder geen details bekend.

De Barracuda Pro line-up bestond uit 7.200 rpm HDD’s met een capaciteit tot 18 TB. Seagate integreerde moderne technologie in de drives zoals heliumvulling voor de modellen aan de bovenkant van het spectrum. De drives waren vooral populair voor workstations waar gebruikers een hoge opslagcapaciteit met acceptabele prestaties vereisten.

Seagate heeft nog wel gewone Barracuda-drives op de markt, maar die draaien aan 5.400 rpm en leveren prestaties die volstaan voor de archivering van data of multimediaconsumptie, maar niet veel meer. De line-up stopt bovendien aan drives met een capaciteit van 8 TB.

Weinig alternatief

Het is niet meteen duidelijk waarom Seagate Barracuda Pro afvoert voor het een alternatief beschikbaar heeft. Gebruikers die een professionele HDD voor hun workstation zoeken, hebben momenteel niet al te veel opties meer. Western Digital biedt evenmin een alternatief, zodat de Toshiba X300-reeks eigenlijk de enige keuze is. Je kan desnoods ook nog voor NAS-drives kiezen. WD Red en Seagate Ironwolf bieden nog wel robuuste performante drives met een hoge capaciteit, al zijn die voorzien van firmware die NAS-gebruik anticipeert.

Verder kunnen we enkel speculeren over de toekomst van high end desktopdrives met hoge capaciteit bij Seagate. Misschien wil de fabrikant HAMR-technologie integreren in nieuwe schijven, al verklaart dat nog steeds niet waarom Seagate Barracuda Pro al preventief op het kerkhof deponeert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home