Sam Altman sluit zich (opnieuw) aan bij bestuur OpenAI 

openai sam altman

Na een onafhankelijk onderzoek en een woelige periode, sluit Sam Altman zich weer aan bij het bestuur van OpenAI. 

De carrièreloopbaan van OpenAI topman Sam Altman verliep de laatste tijd eerder hobbelig. Eind vorig jaar werd Altman onverwachts aan de kant geschoven, maar vond snel onderdak bij Microsoft. Na een kleine opstand van werknemers, werd Altman opnieuw aangesteld als CEO. Een onafhankelijk onderzoek wees uit dat zijn gedrag tijdens de mislukte staatsgreep geen aanleiding was tot ontslag. Hij zal vanaf nu opnieuw deel uitmaken van het bestuur van OpenAI. 

Onafhankelijk onderzoek

Eind vorig jaar werd het verrassende vertrek van Altman aangekondigd als gevolg van een poging tot machtsgreep van de raad van bestuur. Samen met investeerders probeerde Altman nog een tegenoffensief te vormen, maar zonder succes. Niet veel later keerden heel wat werknemers zich tegen OpenAI ten voordele van Altman, waarna hij opnieuw voorgesteld werd als CEO bij OpenAI.   

lees ook

OpenAI stelt Altman officieel als CEO aan, Microsoft krijgt zitje in raad van bestuur

Na een onafhankelijk onderzoek, opgestart vanuit het non-profitbestuur van OpenAI, bleek dat het gedrag van Altman tijdens de mislukte staatsgreep ‘geen verwijdering verplichtte’. Meer dan 30.000 documenten werden in dit onderzoek onderzocht, om tot de conclusie te komen dat Altman en mede-oprichter Greg Brockman de juiste leiders zijn voor OpenAI.  

Naast Altman zijn er nog drie OpenAI-bestuursleden aangesteld waaronder, Sue Desmond-Hellmann, voormalig CEO van Bill and Melinda Gates Foundation, Nicole Seligman, voormalig juridisch directeur bij Sony en Fidji Simo, CEO bij Instacart. Samen met Taylor, Altman, Adam D’Angelo en Larry Summers zullen zij het non-profit bedrijf van OpenAI besturen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home