OpenAI stelt Altman officieel als CEO aan, Microsoft krijgt zitje in raad van bestuur

openai sam altman

Het is vanaf nu officieel: Sam Altman keert terug als CEO bij OpenAI met een grotendeels vernieuwde raad van bestuur waar ook Microsoft een zitje krijgt.

Twee weken geleden kreeg toenmalig OpenAI CEO Sam Altman plots zijn C4 van de raad van bestuur en mocht hij onmiddellijk ophoepelen. Altman probeerde nog een tegenoffensief met de investeerders aan zijn zijde, maar omdat OpenAI door een non-profit bestuurd wordt, hebben die eigenlijk niet veel in de pap te brokken in de bestuurskamer. Nadat ook de werknemers partij voor Altman kozen, kwam de raad met de rug tegen de muur te staan.

In een tumultueuze week waar Altman op weg leek naar Microsoft, werd hij toch opnieuw bij OpenAI aan boord gehaald. Nu kondigt het bedrijf ook officieel Sam Altman als CEO van het bedrijf en voert het belangrijke veranderingen door in zijn structuur.

Nieuwe namen

Drie van de vier oorspronkelijke leden in de raad van bestuur werden de laan uitgestuurd. Enkel Adam D’Angelo blijft aan boord, de voormalige topman van Slack. D’Angelo wordt vergezeld door twee nieuwe leden: Bret Taylor (voormalige co-CEO van Salesforce) en Larry Summers (voormalige Amerikaans minister van Financiën).

Aan die raad van bestuur wordt nu ook Microsoft toegevoegd als ‘waarnemer zonder stemrecht’. Hiermee krijgt Microsoft een beter zicht op hoe OpenAI werkt van binnenuit. Microsoft is een belangrijke investeerder en heeft 49 procent van de aandelen in handen in de entiteit met winstoogmerk waarover het bestuur van de non-profitinstelling zeggenschap heeft.

Het is voorlopig onduidelijk wie bij Microsoft op zitje binnen OpenAI zal plaatsnemen.

OpenAI heeft ook een uitgebreide communicatie naar zijn werknemers gestuurd namens Altman en een apart bericht van Bret Taylor. Beide kan je lezen via The Verge.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home