Slack-CEO verlaat Salesforce

slack salesforce

Na co-CEO Bret Taylor verlaat nu ook de CEO van het overgenomen Slack het bedrijf. Stewart Butterfield stopt volgende maand al met zijn functie.

Lege stoelen aan de top van Salesforce: vorige week kondigde co-CEO Bret Taylor zijn nakend vertrek aan en nu geeft ook de CEO van Slack aan te zullen opstappen. Stewart Butterfield kreeg de rol vorig jaar na de overname van Slack door Salesforce voor 27,7 miljard dollar in 2020. Hij stond aan de wieg van Slack in 2013 en richtte daarvoor het fotoplatform Flickr op. Net als Taylor is Butterfield dus een succesvolle ondernemer in Silicon Valley. In januari slaat hij de deur al achter zich dicht.

Butterfield geeft in een interne memo aan dat zijn vertrek gepland was, en niets te maken heeft met de aftocht van Taylor. Volgens hem werd de stap achteruit al maanden voorbereid, al erkent hij de vreemde timing.

Ook anderen vertrekken

De Slack-CEO vertrekt niet alleen. Chief Profuct Officer Tamar Yehoshua en Senior Vice President voor Marketing Jonathan Price verlaten Slack ook. Ook bij Tableau verandert het management. Die organisatie, eveneens eigendom van Salesforce maar gericht op BI, verliest CEO Mark Nelson die sinds maart aan de knoppen zit.

Het gelijktijdige vertrek van verschillende hoge functies binnen Salesforce lijkt toevallig. Het gaat immers lang niet slecht met het bedrijf, dat het afgelopen kwartaal veertien procent groeide vergeleken met een jaar eerder, tot een omzet van 7,84 miljard dollar: meer dan analisten hadden voorspeld.

Het lijkt dan ook niet nodig om meer te zoeken achter de terugtrekking van de CEO’s. Langs de andere kant is het wel straf dat drie getalenteerde mensen met de titel het bedrijf op zo’n korte tijd verlaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home