Nvidia stampt nieuwe business unit uit de grond voor maatwerk

nvidia

Nvidia wil organisaties helpen bij het design van eigen chips op maat en voorziet daarvoor een nieuwe bedrijfstak.

Nvidia richt een nieuwe business unit op, gericht op de ontwikkeling van chips op maat voor klanten. Met de bedrijfstak wil Nvidia bedrijven helpen wanneer ze niet op zoek zijn naar een chip uit het brede algemene aanbod, maar ze zelf iets willen ontwikkelen voor hun specifieke workloads. Die markt wordt vandaag gedomineerd door onder andere Broadcom en Marvel.

Die bedrijven maken chips op maat van bijvoorbeeld netwerkinfrastructuur. Nvidia stelt vast dat AI belangrijker wordt in zowat alle sectoren. Met een marktaandeel van zo’n 80 procent in de verkoop van high end AI-chips is Nvidia bovendien de belangrijkste speler in het AI-veld. Ter ondersteuning van de AI-chips richt Nvidia zich ook op andere workloads, zoals networking met de BlueField-DPU’s.

Nvidia-expertise voor unieke chips

De nieuwe bedrijfstak moet de AI- en andere expertise van Nvidia ter beschikking stellen van bedrijven die een AI-gerelateerde maatchip willen. Dat weet Reuters. Nvidia richt zich onder andere op cloudreuzen, de 5G-markt en de autosector. Ook de spellenmarkt hoort bij de focus. Een nieuwe Nintendo Switch zou bijvoorbeeld een unieke chip bevatten, ontwikkeld door Nvidia op maat van de console.

De markt van de maatchips was zo’n 30 miljard dollar waard in 2023 en is goed voor ongeveer vijf procent van de totale globale chipverkoop. Nvidia denkt dat het een grote rol kan spelen en gaat zo de strijd aan met Broadcom en Marvel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home