Nvidia bereidt stopzetting van Arm-overname voor volgens nieuw rapport

Huidig Arm-eigenaar Softbank bereidt volgens interne bronnen een plan voor om Arm naar de beurs te brengen indien Nvidia zich definitief terugtrekt.

Nvidia wil Arm kopen voor 40 miljard dollar, maar die deal stuit op veel weerstand. Arm is momenteel een onafhankelijke partij die licenties voor de ARM-architectuur en processordesigns verkoopt aan tal van spelers wereldwijd. Die vrezen dat de overname voor Nvidia de onafhankelijkheid zal afbrokkelen.

Arm-klanten zijn in sommige gevallen zelfs Nvidia-concurrenten. De vrees is verder dat Nvidia Arm in eerste instantie zal gebruiken om zijn eigen positie in de markt te versterken, ten koste van andere partijen. Bedrijven als Apple, Intel, Microsoft, Amazon en anderen hebben wereldwijd aan regulatoren genoeg munitie bezorgd om de deal te torpederen. Anderzijds claimt Arm dan weer dat het zonder Nvidia in een slechte concurrentiepositie terecht komt.

Nu blijkt volgens Bloomberg dat Nvidia er zelf de stekker uit wil trekken. De initiële overeenkomst geldt tot 13 september 2022, maar kan automatisch verlengd worden indien de goedkeuring langer duurt. Oorspronkelijk schatte Nvidia dat de goedkeuring 18 maanden in beslag zou nemen, met de lente in het vooruitzicht als deadline lijkt ons dat weinig realistisch.

Nvidia dient Bloomberg officieel van antwoord dat het zijn visie behoudt en dat een transactie van Arm naar Nvidia opportuniteiten biedt om Arm te accelereren. “We blijven hoopvol dat de goedkeuring er komt”, aldus de woordvoerder.

lees ook

Amerikaanse concurrentiewaakhond keert zich tegen overname Arm door Nvidia

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home