CEO van HPE vraagt zich af wat Dell bijdraagt aan Apex

HPE

Antonio Neri, CEO van Hewlett Packard Enterprise, ziet de eerste versie van Apex als een aanbod dat volledig is ingericht door VMware. Het aanbod is volgens Neri overigens veel beperkter dan de oplossingen die GreenLake van HPE aanbieden.

De CEO van HPE was dinsdag te gast op de Best of Breed (BoB)-conferentie. Op enkele vragen over Dell Apex reageerde Neri dat het as-a-Service-aanbod veel beperkter is dan dat van HPE.

VMware neemt de bovenhand

Apex is een as-a-Service-model waarbij klanten op verschillende manieren infrastructuur kunnen consumeren naar analogie met de public cloud, maar dan in een private of on-premises-omgeving. Het as-a-Service-aanbod is nog maar sinds mei 2021 op de markt. Doordat het aanbod nog maar pas lanceerde, is het moeilijk opboksen tegen GreenLake van HPE dat het levenslicht zag in 2018.    

lees ook

Dell en VMware combineren krachten met nieuw Apex-aanbod

Neri is hard voor Dell Apex wanneer hem wordt gevraagd wat het verschil is met GreenLake: “In feite is de hele ervaring die je in de vroege versie ervan ziet VMware. Dell is het niet te noemen. Ze proberen alle analyses en metingen rond het VMware-besturingsvlak te bouwen. Maar ze zijn slechts gericht op één ding, namelijk eenvoud.”

Toekomstplannen

Apex is een aanbod van Dell en dochteronderneming VMware. Dell wil VMware graag in november nog van de hand doen. Daarna zullen de twee organisaties nauw blijven samenwerken. In de toekomst focust Dell dan ook op samenwerkingen. Van het model van overnames stapt het bedrijf af.

HPE kon in het derde kwartaal opnieuw mooie omzetcijfers voorleggen. Volgens Neri is het nog mogelijk veel sneller te groeien met GreenLake. Hij geeft aan hiervoor zelf stappen te ondernemen en de gebruikservaring te verbeteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home