HPE Greenlake krijgt betere security en focust met nieuwe updates op gebruiksgemak

HPE logo

HPE wil met Greenlake hardware die on-premises draait even gebruiksvriendelijk maken als de public cloud. Het kondigt op HPE Discover 2021 enkele nieuwigheden die sterk focussen op security, extra flexibiliteit op vlak van compute en een algemene betere gebruikservaring wat betreft workloads.

Tijdens de virtuele editie van Discover 2021 presenteert CEO Antonio Neri een aantal nieuwigheden binnen het HPE Greenlake-portfolio. De belangrijkste is wat ons betreft Project Aurora. Onder die codenaam lanceert de fabrikant een technologie op chipniveau om malware te detecteren binnen HPE-systemen.

Veel malafide programma’s veranderen de firmware van een systeem in een poging om data te stelen. Project Aurora detecteert zulke veranderingen en verifieert die telkens met de zogenaamde vingerafdruk op een aparte chip die niet kan worden veranderd door hackers. Wanneer die handtekening niet overeenkomt, wordt de malafide firmware geblokkeerd en hersteld. HP Sure Start doet iets soortgelijk vandaag al binnen zijn laptop line-up.

Volgens HPE kan de technologie ook pogingen van hackers detecteren die wijzigingen doorvoeren aan het besturingssysteem. In de toekomst wil het bedrijf ook extra functionaliteit toevoegen om applicaties te beveiligen. Project Aurora vereist een fysieke chip in het apparaat, waardoor het enkel compatibel is op nieuwe toestellen binnen het portfolio in de nabije toekomst.

HPE GreenLake Lighthouse

Project Aurora is een onderdeel van GreenLake Lighthouse, een nieuwe clouddienst van HPE voor IT-admins. Hiermee kunnen ze workloads handig uitrollen vanaf een centrale console in enkele minuten. Manueel werk zoals vandaag vaak nodig is, is niet meer nodig. HPE Lighthouse gebruikt onder andere artificiële intelligentie om hardware provisionering te finetunen per workload om kosten te optimaliseren.

lees ook

IT-as-a-Service: HPE GreenLake, Dell Apex of Fujitsu uScale?

Tot slot lanceert HPE Cloud Console op Discover 2021, een nieuwe dienst om beter infrastructuur te beheren. Cloud Console wordt de centrale interface om processorcapaciteit te beheren binnen de hardware-omgeving van een organisatie. Hiermee vormt het een tandem met HPE Aruba Central, dat ook een centrale interface levert om netwerkapparatuur te beheren, en HPE Data Services Cloud Console dat vorige maand het levenslicht zag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home