HPE presenteert opnieuw betere omzetcijfers dan verwacht

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft het beter gedaan dan verwacht werd in het derde kwartaal van 2021. Sinds oktober 2020 heeft HPE al vier keer de voorspellingen overtroffen. Voornamelijk de edge-to-cloud-strategie duidt HPE aan als succesfactor.

Met een kwartaalomzet van 6,9 miljard dollar, haalde het bedrijf 1 procent meer omzet dan in Q3 2020. Die cijfers zijn te lezen in de gepubliceerde kwartaalcijfers. Niet-GAAP EPS werd geschat op 42 cent per aandeel, maar kwam uiteindelijk neer op 47 cent per aandeel.

Gedifferentieerd aanbod

De omzet uit Intelligent Edge kende een spectaculaire stijging van 27 procent in een tijdspanne van één jaar. 867 miljoen dollar kwam voort uit die tak. Vorig kwartaal haalde HPE een omzetstijging van 17 procent uit die tak.

De opslagomzet stak hier wel met kop en schouders bovenuit met 1,2 miljard dollar, maar de stijging bedroeg daar 4 procent. Binnen dit segment steeg de omzet van All Flash Array Storage-producten wel sterk, met 30 procent.

President en CEO van het bedrijf Antonio Neri prijst de edge-to-cloud-strategie: “Ik ben blij te zien hoe het gedifferentieerd aanbod inspeelt op de markt en de edge-to-cloud-strategie zorgt voor een verbeterd momentum bij onze klanten.”

Focus op de cloud

HPE kocht vorige maand nog Zerto over en breidde daarmee zijn cloud-portfolio uit. HPE is van plan om de technologie van Zerto te integreren in zijn Data Services Cloud Console. Dat platform maakt het mogelijk om de opslaginfrastructuur en informatie binnen een bedrijf te beheren. 

“De gevolgen van de pandemie blijven de verschuiving naar een edge-centric, cloud-enabled en data-gedreven wereld versnellen. Bedrijven hebben nu meer dan ooit veilige connectiviteit en correct data-inzichten nodig.” Neri verwacht ook dat die trends zich voortzetten: “Digitale transformatie is niet langer een prioriteit, maar een strategische noodzaak”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home