Dell stapt af van grote overnames

Dell

Dell plant in de toekomst geen grote overnames meer te doen. De focus ligt voortaan op samenwerkingen en de afbetaling van bestaande schuld.

Dell heeft het gehad met grote overnames. Dat zegt Michael Dell zelf. In de toekomst staan er geen grote acquisities meer op het programma. Dell vind het interessanter om met andere partijen als partner samen te werken en wil zich verder richten op de afbetaling van eerder opgedane schuld.

Eerdere overnames

In 2016 telde Dell nog 67 miljard dollar neer voor de aankoop van EMC en daarbij VMware. Hoewel die overname succesvol was, plant Dell toch om VMware alweer af te stoten. De twee bedrijven willen zelfstandig door het leven gaan maar behouden wel nauwe banden.

Dell kocht ook andere organisaties zoals Perot Systems voor 3,9 miljard dollar in 2009 en een jaar later Boomi. Die aankopen wierpen nooit echt hun vruchten af. Dell zette bovendien niet in op integratie, waardoor de firma’s relatief onafhankelijk bleven bestaan onder het Dell-consortium. Intussen werden zowel Perot Systems als Boomi opnieuw verkocht.

Schulden

De nieuwe strategie is niet zo verwonderlijk. Vorig jaar kampte Dell nog met 33,4 miljard aan schulden als gevolg van de overname van EMC. Tegen het einde van het huidige fiscaal jaar moet dat bedrag dalen tot een nog steeds erg significante 29 miljard dollar. De schuld afbouwen is momenteel een prioriteit.

Dell blijft wel investeren in kleinere strategische ondernemingen via Dell Technologies Capital. Verder plant het bedrijf vooral via samenwerkingen te groeien en op die manier gezamenlijke producten op de markt te brengen, zonder dat het daarvoor nodig is de andere partij in te lijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home